Напишете дума/думи за търсене

Ема Стоун е най-добра актриса

Явно това ще е сезонът на завръщането на мюзикъла благодарение на филма "Ла Ла Ленд", в който участват холивудските артисти Ема Стоун и Райън Гослинг.

Луничавият талант на 28-годишната Стоун не остава незабелязан не само от феновете, но и от критиците, които й присъдиха приза за най-добра актриса на Холивудския филмов фестива на италианския остров Капри, който тази година празнува 21-вия си рожден ден.

Филмът на Деймиън Шазел - режисьора на "Камшичен удар", си тръгна с шест отличия.
Освен наградата за Ема Стоун лентата беше посочена като най-добър филм, получи поздравления и за актьорския си ансамбъл. Парчето City of Stars беше обявено за най-добра песен, музиката на Джъстин Хъруиц също беше разпозната като отличник, както и операторско майсторството на Линус Сандгрен.

По 5 награди си разделиха филмите "Лъв" с Никол Кидман и Дев Пател и "Възражение по съвест", режисиран от Мел Гибсън, който се завърна триумфално в Меката на киното. 

Най-добри актьори станаха бившият приятел на Ема Стоун Андрю Гарфийлд за "Възражение по съвест" и Майкъл Кийтън за "Основателят".

Мел Гибсън пък се прослави като най-добрия режисьор за "Възражение по съвест".

В поддържащите актьорски категории бяха отличени Дев Пател и Никол Кидман за "Лъв".

Най-добра драма стана "Възражение по съвест", а най-добра комедия се присъди на  "Флорънс" - биографична лента с участието на Мерил Стрийп.

Най-добра анимация беше наречена "Смелата Ваяна", а с почетната награда "Легенди" бяха удостоени носителката на Оскар Хелън Мирън, нейният съпруг - американският режисьор Тейлър Хакфорд, и италианските дизайнери на продукция Данте Ферети и Франческа Ло Скиаво.

Ема Стоун; Снимка: Ройтерс
Ема Стоун; Снимка: Ройтерс
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X