Напишете дума/думи за търсене

Къща в кутия

Този сет е наречен Hako и е вдъхновен от японската култура на минимализма. Създаден е от мексиканския дизайнер Херардо Осио, основател на едноименното студио. Сетът е част от The Nomadic Life project. Той е предназначен за хора, които харесват номадския начин на живот, но имат "чувство за принадлежност".

Осио е работил с шестима японски колеги и в крайна сметка в дървена кутия от японски кипарис са побрани мобилна посуда, татами, възглавница, ваза и свещник.
Кутията е като тези, в които будистките монаси съхраняват приборите си за хранене. татамито е наречено Goza и е изработено от традиционно използваните за целта сламки igusa. С времето постелката от зелена ще стане жълта.

Възглавницата се казва Zafu - името и формата са като тези, които се използват по време на Zen медитация. Посудата е ръчно изработена от мед и с течение на времето също ще промени цвета си. Вазата е от оцветен в бледо синьо камък.
Свещникът е вдъхновен от Шинто религията и има за цел да напомня, че природата трябва да се уважава, защото освен всичко друго може да ни осигури топлина, светлина и уют.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X