Напишете дума/думи за търсене

Носталгия по баба в малкото жилище (галерия)

Полското студио Matuszek Architektura е имало за задача да превърне пространството от 20 кв. м в квартира, в която удобно да живее млада двойка.

Тя е наследила от една от бабите жилището. Желанието на семейството е било след преобразяването то да бъде функционално, да има характер, но и носталгичен елемент в името на бившата му собственичка.

Дизайнерите от Matuszek Architektura премахват преградна стена и решават да заложат на белия цвят, включително по отношение на мебелите. Това се отнася както за кухнята, така и за спалнята. А за да не заема излишно място, тя е подвижна и денем се прибира. Белите под и окачен таван помагат за внушението за по-голямо пространство, а различните текстури създават търсения характер.

В негова подкрепа са и различните тапицерии на столовете в дневната, както и килимът. Дървото дава нужната мекота в интериора с присъствието си в зоната на антрето и банята. Така желаната препратка към спомена за покойната баба е в комода и ниската маса, които също са наследени от нея, но са реновирани.

Снимки Matuszek Architektura

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X