Напишете дума/думи за търсене

Приложения, които ще ни помогнат да спазим новогодишните си обещания

Едни от най-честите новогодишни обещания в света са свързани със загубата на тегло, със спирането на цигарите, с намирането на по-добра работа, на водене на по-здравословен начин на живот, с пътувания, с алкохолно въздържание и прочие иначе на пръв поглед добри хрумвания, които почти никога не намират своето сбъдване.

Ако ви е все по-трудно да удържите на дадената дума пред себе си, то тогава опитайте с помощта на приложения.

Да отслабнете

Приложението MyFitnessPal за платформите iOS и Андроид е приказен помощник за тези, които искат да оставят няколко килограма зад себе си. С него лесно следите калориите, които поглъщате на ден, тъй като в базата си данни имат над 5 милиона храни. Ак онещо липсва, може да го сканирате с камерата на телефона и да изпратите запитване към сървъра на апликацията.

Да откажете цигарите

Сега е моментът да се откажете от тютюнджийството. С помощта на MyQuit Coach за платформата iOS може да направите персонализиран план, който да ви помогне да хвърлите цигарите в коша. За ползвателите на Андроид това ще свърши приложението Quit Smoking.

С привкус на хазарт

За StickK трябва да имате в себе си хазартна жилка. Това ви помага да си поставите цел и да се обзаложите със себе си за нейното изпълнение. Имате външен наблюдател, който също следи за това, но истинската мотивация е свързана с пари. Ако постигнете замисленото от вас, парите, които сте заложили, се връщат отново при вас. В противен случай отиват или за благотворителна кауза, или за конкретен човек. А за да вдигнете мизата в желанието да удържите на думата си, може да изберете опцията загубените пари да отидат при някого, когото изобщо не понасяте, или при кауза, която за нищо на света не бихте подкрепили.

Не на дигиталната зависимост

По цял ден висите пред компютъра, а вечерта, вместо да се видите с приятели или да обърнете повече внимание на близките си, вие отново сте с двата крака във виртуалното. Приложението Forest може да ви помогне да се отърсите малко от тази цифрова зависимост.
Направете си списък с интернет страници, които не искате да посещавате известно време. В момента, в който започне вашето уеб въздържание, виртуалното ви дръвче започва да расте. В момента, в който посетите рестриктираните от вас страници, дръвчето увяхва.

Стига с харчовете

Ако са ви широки пръстите и все се заканвате, че от догодина ще имате по-добра финансова култура, но все не успявате с това, тогава повикайте на помощ приложението Mint. То ще ви помогне да държите под контрол парите си и ще следи всяка ваша крачка по пътя към изпразването на кесията. Всичко, което трябва да направите, е да свържете кредитните и дебитните си карти, да си направите бюджет и да се опитате да сте по-пестеливи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X