Напишете дума/думи за търсене

Шантел Браун-Янг – красота на петна (галерия)

Шантел Браун-Янг превземе модния свят като вихрушка. Младата канадка, която си пада по английска закуска с наденица, бекон и яйца, е момичето, което внесе разнообразие в света, в който властва позорно и брутално еднообразие.
Диагностицирана с витилиго на 4-годишна възраст, тя е подложена на тормоз от връстниците си и години на отхвърляне от всяка модна агенция в родния й Торонто, които с тесногръдието си не й позволяват да постигне мечтата си – да стане международен модел.

Mary Rozzi за Обзървър
Mary Rozzi за Обзървър
Въпреки това последните години са паметни за нея. Участва в реалити шоуто „Следващият Топ модел на Америка”, а от няколко месеца е лице на барселонската марка Desigual.
22-годишната Уини едно по едно зачерква постиженията си от списъка с мечти, но все още не е достигнала до сбъдването на най-големия си блян. Да блесне на корицата на модната библия – американското издание на списание "Vogue".

Mary Rozzi за Обзървър
Mary Rozzi за Обзървър
Шантел се превърна в говорител на хората, страдащи от витилиго, въпреки това тя се е самопровъзгласила по-скоро като говорител на щастието.
Отгледана от самотна майка
Отгледана от самотна майка, която работи като фризьорка, тя редовно лети от Торонто до Атланта, където живее ямайския й баща. Твърди, че най-щастливите й години са прекарани с майка й.

Mary Rozzi за Обзървър
Mary Rozzi за Обзървър
Като всеки човек с амбиции и увереност, тя си създава профил в една от социалните мрежи. Малко по-късно това се отплаща, след като някогашният супермодел Тайра Бенкс, преквалифицирала се във водещ на „Следващият топ модел на Америка”, я забелязва.

Mary Rozzi за Обзървър
Mary Rozzi за Обзървър
Въпреки че Уини не става победител в шоуто, тя и Бенкс остават доста близки. Малко преди Шантел да слезе от телевизионния моден подиум, Тайра й казва: „Ти вече си звезда. Аз просто съм ти трибуна, за да съм сигурна, че хората ще те разпознават навсякъде по света. Продължавай да ме караш да се гордея с теб.”

Mary Rozzi за Обзървър
Mary Rozzi за Обзървър
Модният свят от дълго време е обвиняван в множество грехове, в това число проблеми, свързани с храненето и култът към кльощавото.

Макар лицето на Шантел да е пигментирано, тя има класическата фигура за модел. Висока е 1,78 см и притежава изящни крайници, изразени скули и тънка талия.

Индустрията се пропуква

Mary Rozzi за Обзървър
Mary Rozzi за Обзървър

Според Уини очите на модната индустрия вече се отварят. Тя описва присъствието си в екипа на испанската марка Desigual все едно е у дома. "Много е осезаемо и ненатрапчиво. Всичко е изключително естествено. Когато се срещнахме за пръв път, те се влюбиха в мен и повече не поискаха да ме пуснат.”
Mary Rozzi за Обзървър
Mary Rozzi за Обзървър
Запазената марка на Desigual – дръзки принтове, ярки цветове и запомнящи се десени, чудесно пасват на индивидуалността на Шантел Уини. Индивидуалност, която я кара да загърби злините в миналото и да изпрати посланието си към младите момичета: „Фокусирайте се върху собственото си мнение за вас, а не върху това на останалите.”

Автор на снимките: Mary Rozzi за Обзървър

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X