Напишете дума/думи за търсене

Елена Петрова се разплака в прегръдките на Иван Радоев

Елена Петрова се разплака с истински сълзи, перфектният грим се стече по лицето ѝ и актрисата се хвърли върху партньора си Иван Радоев, който дълго я държа на ръце.

Цялата тази емоционална сцена се разигра след края на премиерата на “Жан и Беатрис”, когато зрителите аплодираха актьорите.

Наричат пиесата на канадката Карол Фрешет любовна приказка. Двама от най-добрите български актьори показват истинска страст в почти абсурдна история, започваща с една провокативна обява: “Млада наследница, която никого никога не е обичала, търси мъж, който да успее да я заинтересува, развълнува и прелъсти. В посочения ред. Срещу значително възнаграждение.”

В посочения ред следват 100 минути страстен диалог и историята на милиони двойки по света,

които преминават през интереса, вълнението, прелъстяването, навика и раздялата. Всичко, което се случва между съвременната принцеса Беатрис и привлечения от богатството ѝ Жан, е буквално на една ръка разстояние от зрителите. Премиерата на новия спектакъл е във вероятно най-малката камерна зала у нас - клуб “Максим” на Театър “Българска армия” - не повече от 50 зрители стават част от чудото любов и страст, изиграно от Елена Петрова и Иван Радоев.

Режисьорът Бойко Илиев, който е един от най-деликатните театрални майстори

у нас, е успял да сглоби перфектна любовна и човешка двойка, която “разсъблича” в продължение на 100 минути с изискано чувство за хумор.

Със сигурност стотици ще пожелаят да гледат “Жан и Беатрис” - вълнуващо театрално изпълнение на двамата актьори, които бавно-бавно прекрачват границата на определението “млади”, за да демонстрират красотата на зрялата възраст и опита.

Отдавна на премиера не се бяха събирали толкова много театрални директори.

Вратата на залата на “Максим” приятелски отваряше настоящият шеф на Театър “Българска армия” Мирослав Пашов. Бившият му началник - Митко Тодоров, който днес е изпълнителен директор на Националния дарителски фонд “13 века България”, бе един от първите 50 зрители, аплодирали спектакъла на Бойко Илиев.

В публиката бяха още директорът на Народния театър Мариус Донкин и директорът на Сатиричния театър Здравко Митков.

Красивата приказка на Елена Петрова и Иван Радоев бе изгледана и от най-романтичната българска семейна двойка - Михаил Белчев и неговата съпруга. От първия ред историята за любовта и навика, за страстта и раздялата преживя и съпругата на Бойко Илиев - проф. Мирослава Кадурина.

“Жан и Беатрис” е добро място да отидете с човека, когото обичате, и да се усмихнете разбиращо на диалозите, които сте водили все някога двамата. След двете премиери във вторник и сряда следващите представления са на 23 и 27 февруари.

Елена Петрова и Иван Радоев в сцена от премиерата на "Жан и Беатрис"
Елена Петрова и Иван Радоев в сцена от премиерата на "Жан и Беатрис"
Елена Петрова и Иван Радоев в постановката "Жан и Беатрис"
Елена Петрова и Иван Радоев в постановката "Жан и Беатрис"
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X