Напишете дума/думи за търсене

Пилингът на Карла Бруни и у нас

Пилингите се прилагат против пигментация и за подмладяване на кожата на лицето, шията, деколтето и ръцете. Те са химически разтвори, които премахват повърхностния слой на епидермиса и стимулират клетъчната регенерация, за да възобновят отгоре и в дълбочина кожата.

“Пилингът без излющване е революционен продукт и единственият по рода си, който вече се предлага и у нас, пояснява дерматологът д-р Сияна Живкова. - Ефикасен е и същевременно е напълно безопасен. Отличава се от другите видове пилинг най-вече с по-голямото количество активни съставки, които съдържа - 18, както и с комплексното си въздействие върху кожата - антиейдж, ексфолиация, защита, стимулация и корекция. Гликоловата киселина помага за ексфолиацията, коджиковата киселина и екстрактът от боровинка - за депигментацията, екстрактът от бяла черница - при възпаления. Пилингът съдържа и витамините А, С и Е, които имат важна роля за защитата, реструктурирането и ревитализацията на кожата. От останалите пилинги го отличава и приложението му, което е в четири стъпки, не в три, при които се сменя различна киселинност и накрая се възстановява нормалното pH на кожата. Предимство е и удълженото му действие върху меланогенезата (изравняване на тена при пигментации), няма и възстановителен период, тъй като не се появяват нежелани ефекти - зачервена и опъната кожа.”

Четири стъпки към съвършенството

Първа стъпка:
Кожата на лицето, шията и деколтето се почиства с продукт, който снижава нивото на pH до 4.5, за да се елиминират себумът и мъртвият рогов слой на клетките. Така нареченият предпилинг не се отстранява.

Втора стъпка:
Сваля се нивото на pН до 0.8, като повторно се третират зоните с ексфолианта с еднократни апликатори, напоени с него, и се оставя да реагира за 2-5 минути.

Трета стъпка:
Пилингът се неутрализира по зони с друг продукт, предназначен за това. Първо се третират по-зачервените зони и след това останалите. Използват се памучни марли за бързо покачване нивото на рН до 8. Прави се повторна проверка, като се нанася обилно количество от продукта, за да е сигурно, че пилингът е напълно неутрализиран. По време на процедурите има малък дискомфорт - краткотраен сърбеж или леко пощипване.

Четвърта стъпка:
Тя е за максимален комфорт и се изразява в хидратиране на лицето, шията и деколтето със следващия продукт от серията, с който се връща нормалното рН на кожата. Продуктът съдържа успокояващи съставки - морска вода, урея, кафяви водорасли, олигоелементи, морски хитин, противовъзпалителен комплекс с парфюмен аромат. След около четири часа лицето може да се изплакне, но без да се търка.

Как да удължим действието на пилинга

Пилингът може да се прилага два пъти в годината, като се правят от 4 до 6 последователни терапии, през интервал от 15 дни. Eфектът се забелязва още след първото третиране. Кожата е хидратирана, свежа, с блясък, тенът е изравнен, няма ги фините бръчици. Може да се прилага и върху млада кожа с акне, и върху по-зряла, както и при много фотоувредена. Не се препоръчва при възпалена кожа, херпес на лицето, алергии и обриви, след приемане на ретиноиди или друга съставка от същата група. Д-р Живкова казва, че пилингът се комбинира с мезотерапията и филърите на същата марка, чието “произведение” е, и съчетанието е идеална профилактика при възрастови промени на кожата. Препоръката й, за да запазим по-дълго ефекта на пилинга, е ежедневно да нанасяме хидратиращи маски и кремове, както и продукти с висок фактор на фотозащита върху добре почистена кожа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X