Напишете дума/думи за търсене

Мила Кунис - украинската фурия с различни очи

Допреди няколко години Мила Кунис беше просто красивата приятелка на Маколи Кълкин. Тя обаче доказа, че е много повече от това и днес е една от най-търсените млади актриси в Холивуд. Мила съчетава екзотична красота, талант и прекрасно чувство за хумор, което я прави любимка на продуцентите и колегите й.

Един от най-гледаните филми в кариерата й е “По приятелски”. В комедията Мила играе Джейми, на която страхотно й върви в кариерата, но не и в любовта. Тя се запознава с красивия Дилън (в чиято роля се превъплъщава Джъстин Тимбърлейк), но го възприема единствено като поредното предизвикателство за професионално развитие. Двамата стават близки, но са категорични, че не могат да рискуват добрите си професионални отношения с нещо толкова объркано като любов. Затова решават да бъдат само приятели, които от време на време правят секс за разтоварване. Както другите играят тенис. Но дали е възможно мъж и жена да бъдат само приятели, и то когато е намесен и секс?

Първа целувка на екрана с Аштън Къчър

Мила е родена на 14 август 1983 г. като Милена Марковна Кунис в Украйна, тогава все още СССР, където прекарва първите седем години от живота си. Тя говори доста добре руски, но признава, че не може да пише на този език. И до ден днешен едно от любимите й ястия е салата със сельодка, която майка й приготвя на всяка Нова година.

През 1990 г. майка й и баща й решават да емигрират в САЩ. Той е инженер, а тя физик. Семейството успява да се засели в Лос Анджелис. Мила не знае и една дума английски, когато идва за първи път в Америка. Тя обаче се заема старателно със задачата да проговори, и то правилно. Днес признава: “Най-много научих от телевизионното шоу “The New Price Is Right”. Помогна ми това, че актьорите говореха бавно и ясно”.

Когато е на девет, баща й я записва на курс по актьорско майсторство и тя бързо получава малки роли в реклами и телевизионни предавания. Когато е на 14 г., се явява на кастинг за сериала “Това са 70-те”. В обявата изрично се казва, че се търсят актьори, навършили 18 г., затова на нея й се налага да излъже, за да стигне до прослушването. “Когато ме питаха на каква възраст съм, казах, че скоро ще стана на 18 г. - спомня си Мила с усмивка. - Ами така де, просто не уточних колко скоро”. Продуцентите толкова я харесват, че възрастта й вече няма значение и Мила подписва договор. Нейно гадже в сериала играе Аштън Къчър и именно с него е първата й екранна целувка.

Прилича на Анджелина Джоли

Актрисата често е наричана “джобната Анджелина”, защото поразително прилича на Джоли, но е по-ниска от нея. Още през 1998-а продуцентите на филма “Джия”, в който главната роля играе Анджелина, забелязват приликата и избират Мила да играе Джия като малка.

Година по-късно Кунис получава предложение да озвучава една от главните героини в култовия анимационен сериал “Family Guy”. Това я прави много известна, но предимно с гласа й. Актрисата разкрива: “Имам характерен глас. Доста дълъг период от време хората ме разпознаваха най-вече по него. Ако исках да изляза с приятели и да остана незабелязана, просто трябваше цяла вечер да си мълча”.

Следват роли в “After Sex”, “Прелъстен и изоставен”, “Max Payne” и “Книгата на Илай”.

Осем години с Маколи

Като начинаеща актриса Мила се запознава със звездата Маколи Кълкин. Той веднага хлътва по нея и двамата се превръщат в една от най-коментираните двойки. Осем години успяват да запазят любовта си, въпреки слуховете и клюките по техен адрес. Двамата дори заживяват заедно и всички очакват, че ще се стигне до сватба. Но малко преди Мила да се наложи като световна звезда, двамата се разделят. Днес твърдят, че все още са близки приятели. Официална причина за раздялата не е оповестена, но близки на двойката смятат, че може би това е страхът на актрисата от обвързване. Тя често е споделяла пред медиите, че не иска да се омъжва: “Бракът не е важен за мен. Не че не вярвам в него като институция, просто не съм тип жена, която мечтае за сватба. Разбира се, искам някой ден да имам семейство и деца, но това не означава, че трябва да се омъжа”.

Големият пробив

Филмът, който превръща Мила в световноизвестна звезда, е “Черният лебед”. Тя дори получава номинация за “Златен глобус” за ролята си. В него играе балерината, която се опитва да измъкне главната роля в спектакъла на героинята на Натали Портман. Актрисата умело пресъздава образа на лукава и амбициозна танцьорка. Кунис споделя: “За мен “Черният лебед” е филм за жена, която се опитва да постигне съвършенство в свят, в който това е невъзможно”.

За да се подготви за ролята и тя като Натали е на тежък режим. Тренира седем дни в седмицата в продължение на шест месеца. Освен това е на стриктна диета, за да може да изглежда като истинска балерина. Когато я питат дали след края на снимките се е надявала да бъде номинирана за “Оскар”, тя отговаря: “Единственото, за което си мислех след края на снимките, беше, че най-накрая ще се наям”.

Всъщност актрисата отслабва почти 10 килограма за ролята, а тя по принцип е доста фина. Стандартно тежи около 53-54 кг за ръст 160 см, а в най-слабия си момент по време на филма стига до 43 кг.

Именно затова е убедена, че човек може да постигне всичко, което иска: “Вече не вярвам, когато някой ми каже, че много иска, а все не успява да отслабне. Преди не бях осъзнала какво може да постигне човек, но след като успях да сваля почти десет килограма, съм сигурна, че човешкият организъм е способен на всичко. Убедена съм, че всеки човек може да постигне всичко, стига истински да го желае”.

Повече от приятели

Докато обикаляха света, за да представят филма си “По приятелски”, Мила и Джъстин Тимбърлейк непрекъснато бяха одумвани, че и в реалния живот са нещо повече от приятели. Папараците ги следяха навсякъде и на няколко пъти ги засичаха на вечеря, но никога в по-интимна ситуация.

Мила и Джъстин решиха да се пошегуват с това и на филмовите награди на MTV  спретнаха истинско шоу за зрителите. Джъстин заяви, че никога не е бил гадже с актрисата и че я чувства като сестра, затова може спокойно да си позволи по-близък контакт с нея, след което я сграбчи за гърдите пред всички.

Мила не му остана длъжна и съвсем без свян го хвана за интимните части. Шегата им веднага бе коментирана във всички медии, като основната теза е, че това е просто шоу, за да прикрият истинските си чувства. Дали е вярно или не, няма значение. Истината е обаче, че двамата много си подхождат и между тях има страхотна химия.

любопитно

фен е на Аеросмит и участва в техния видеоклип Jaded

пристрастена е по компютърната игра World of Warcraft

като дете е имала сериозно очно заболяване и до ден-днешен има проблеми със зрението

обича шегите, дори тези, които са прекалено крайни или с черен хумор

любимият й филм е “Мръсни танци” с Патрик Суейзи

заспала, докато снимала една от секссцените с Джъстин

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X