Напишете дума/думи за търсене

Виктор Калев е лудо влюбен

На 47-годишна възраст прочутият актьор Виктор Калев намери любовта на живота си.

Обичаният български артист има сериозна половинка в живота си, с която живее под един покрив. Виктор вече е готов да мине под венчило с любимата си. Той признава, че децата са едно от най-важните неща в живота на човек и би искал един ден да има свои, но още пази в тайна коя е дамата, покорила сърцето му.
Жената в живота му съвсем не е единствената мистерия около Калев. Комедийният актьор избягва да говори публично за личните си преживявания. Близките му го определят като затворен човек, който в ежедневието се различава коренно от образа, който зрителите са свикнали да виждат на малкия екран.
Години наред Виктор беше част от екипа на "Шоуто на Слави". Някои от най-добрите му превъплъщения като актьор в шоуто са на Петър Стоянов, Симеон Сакскобургготски, Лили Иванова, Володя Стоянов, Деса Поетеса, Галя от дует "Каризма" и редица други. От 2004 г. допреди само няколко месеца Калев бе един от най-доверените подчинени на Слави Трифонов.

Предизвика фурор в образа на Фики
Предизвика фурор в образа на Фики

След 12 години в екипа на Дългия изненадващо актьорът напусна шоуто. Версиите за причината Калев да се сбогува с досегашните си колеги са десетки. Според някои от клюките актьорът бил обиден, че не е поканен да пее на грандиозния концерт на Слави и "Ку-ку бенд" на Националния стадион. Други твърдят, че Слави и Виктор са се изпокарали заради пари, а трети, че през последните години са били в постоянни спорове за изявите на Калев извън шоуто.
Най-тиражираната версия за бягството на актьора е гафът, който bTV направи преди две години. Ден след смъртта на първородния син на президента Росен Плевнелиев беше излъчен стар епизод на "Шоуто на Слави", в който Виктор пародира държавния глава. Известният със своята емоционалност артист взима решение повече да не влиза в тази роля, а малко по-късно решава завинаги да напусне предаването.

Няколко месеца след раздялата с Дългия, за която така и не даде обяснение, Калев бе привлечен от най-големия конкурент на Слави - Маги Халваджиян. В момента Виктор е част от журито на имитаторското шоу "Като две капки вода".
"Ако има някой, който да може да оценява такива неща, това е Виктор. За мен той е най-великият имитатор на певци. Радвам се не само че ще участва, но и че той самият е щастлив и чака с нетърпение шоуто" - споделя Халваджиян, доволен, че е успял да привлече в екипа си талант като Калев.

Образът на Деса Поетеса му е любим
Образът на Деса Поетеса му е любим

Роден в Златоград, Виктор от дете впечатлява с актьорски заложби. Като малък родителите му подаряват грамофон, който той още пази в апартамента си в София. Първата плоча, която си пуска на него, е на примата на българската естрада Лили Иванова. Виктор е голям почитател на певицата и до днес. И е сигурно най-добрият й имитатор.
"Обожавам я и тя много добре го знае. Не пропускам да й честитя всеки празник и щом все още ми вдига телефона, значи всичко е наред" - разказва Виктор за отношенията си с примата.
През 1994 г. завършва висшето си образование в Националната академия по театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов" в София. През същата година започва да играе в Малък градски театър "Зад канала", където участва в представленията - "Времето и стаята", "Обърни се с гняв назад", "Макбет", "Урбулешка трагедия". От 1996 г. играе в няколко представления на Театър "София". Приятелството и работата му с Трифонов стартират през 1999 г. с участието на Виктор в "Каналето".

Свързан с подаръка грамофон, който все още пази като спомен от детството, е и моноспектакълът на актьора "Грамофонът". След десетгодишно отсъствие през миналото лято Калев се завърна на театралната сцена с моноспектакъла си, който представи на турне из страната.

Калев изигра редица роли при Слави
Калев изигра редица роли при Слави

"Опитвам се да докосна хората, като ги приближа до себе си. Мисля, че успях. Много се забавляват. Виждам и сълзи, и смях. Мисля, че намерих пътя. Тръгвайки си, всеки път разбирам, че съм си дал душата и сърцето, но мисля, че съм получил по частица от сърцата на зрителите" - щастлив от постигнатото е Виктор.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X