Напишете дума/думи за търсене

Тенерифе - перлата на Канарските острови (снимки)

Плажове и забавления

Като плажна мечта за мнозина Тенерифе предлага отлични условия за отдих, развлечения и спорт. Благородна завист ни обзема от сътвореното с усилия, постоянство и много пари, разбира се. От скалист вулканичен терен да направиш курорт като китна градина не е никак лесно.

На тази малка територия има 9 голф игрища. Различното от други острови по света е ситният черен пясък заради вулканичния произход на острова. На някои по-престижни плажове е докаран златист пясък от Сахара, която е толкова близко на изток. Само един плаж - Плая де лас Тереситас, има естествен жълт пясък. По-голямата част от плажовете са на юг, където рядко вали дъжд, а слънцето никога не прежуря заради приятния океански полъх. Най-големите курорти са Плая де лас Америкас и Лос Кристианос. В центъра на Плая де лас Америкас е съсредоточен културният живот на юга, като всеки ден има интересни фолклорни и музикални представления.

Паркът Лас Канядас дели острова на две климатични части, като северът е характерен с повече зеленина и прохлада, има и валежи. Там е вторият по големина град след столицата - Пуерто де ла Круз - старо рибарско селце, сега смесица от типична канарска архитектура и модерни хотели, ресторанти и барове. На север преобладава буйната растителност заради по-влажния климат и валежи, които не са рядкост. Недалеч от града е най-знаменитата атракция на острова - Лоро парк (паркът на папагалите). Може друг парк от няколкото (парк на джунглата, екологически, на орлите) да не успеете да видите, но този трябва да включите в програмата си. Освен папагали, които свободно се разхождат в компанията на други екзотични животни откъде ли не, цял ден има шоупрограми с делфини, пингвини, морски лъвове. А огромният аквариум е средище на безброй морски обитатели.

Трик за привличане на посетители е комбинираният билет за Лоро парк и най-новия, само на 3 г., Сиам парк (старото име на Тайланд), като ви излиза доста по-евтино, ако посетите и двете развлечения. Попадайки в Сиам парк, веднага забравяте къде сте. Обслужващият персонал са азиатци, а обстановката с типичната растителност, храмове и храна с нищо не предполага, че сте на испански остров. Тук туристите се радват на голям басейн с изкуствени 3-метрови вълни, които могат да се видят на малко места по света.

ако не знаете

Само 2000 кв. км е голям островът. Той е най-гъсто населеният в Кралство Испания със своите 870 000 жители. А най-интересното е, че отстои само на 300 км от африканското крайбрежие и на 1300 км на юг от Испания. Най-древните жители - гуанчите, са оставили впечатляващи следи в културата и занаятите на местните, които могат да бъдат видяни в няколкото музея, най-вече в столицата Санта Круз.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X