Напишете дума/думи за търсене

10 американски звезди, които всъщност са германци

Холивуд е място, където много велики актьори са от различни краища на света. Свикнали сме да си мислим, че най-талантливият експорт от Европа принадлежи на Великобритания, но това съвсем не е така. Кои о т вашите любими звезди всъщност имат немска кръв у себе си.

Кирсен Дънст

7-themes.com
7-themes.com

Звездата от „Спайдърмен“, „Меланхолия“ и „Мария Антоанета“ е родена в ню Джързи, но е наполовина германка. Баща й е от Хамбург и благодарение на него има двойно гражданство, което й помага доста при снимките зад граница, за които се изискват визи и специални разрешителни.

Майкъл Фасбендер
michael-fassbender-online.net
michael-fassbender-online.net

Американците и британците дърпат чергата към себе си, твърдейки, че този актьор принадлежи към техните нации. Но този талантлив мъж, който говори с леко изразен ирландски акцент, всъщност е наполовина германец и е роден в немския град Хайделберг. Майка му е северноирландка, но семейството напуска Ейре, когато Майкъл е на 2 години.
Говори перфектно немски, който феновете му можаха да чуят в лентата на Тарантино „Гадни копИлета“.

Сандра Бълок

pinterest.com
pinterest.com

Носителката на „Оскар“ е родена в щата Вирджиния от германска майка. Прекарва 12 години в Нюрмберг като дете и говори перфектно майчиния си език. Родителите й се запознават в Германия, когато баща й, който е военен, е пратен във военна американска база, намираща се в европейската държава.

Брус Уилис


Екшън героя има немска жилка у себе си. Роден е в Западна Германия. Майка му е германка, а баща му американски военен. Прекарва първите две години от живота си в родината на майка си.

Доминик Монаган

pinterest.com
pinterest.com

Актьорът, познат като Чарли от „Изгубени“ и трилогията „Властелинът на пръстените“ е роден също в Западна Германия. Родителите му са британци, но по време на раждането му живеят и работят в Дюселдорф. Доминик говори разговорен немски. Макар да не е кръвен германец, съгласете се, че той прилича на ариец.

Леонардо ди Каприо

wired.com
wired.com

Въпреки името, което подсказва доста от италианския му произход, носителят на „Оскар“ дели половината си кръв не само с древните римляни, но и с германците, тъй като майка му е немкиня. Освен това баба му и дядо му са от Русия – с две думи, Лео е почти като ходеща реклама на Бенетон. Говори перфектно немски и често го демонстрира в интервюта.


Грейс Кели

stevenhager420.wordpress.com
stevenhager420.wordpress.com

Принцесата на Монако е родена в Пенсилвания, но има немски корени. Дядо й и баба й са немски емигранти, които пристигат в Америка в началото на миналия век.

Аманда Сайфрид
reddit.com
reddit.com

Руса коса, сини очи и фамилия, която със сигурност навява доста общо с германските й корени. Въпреки че не говори немски, актрисата често се оплаква от грешното произношение на името й. Твърде вероятно е и ние да сме направили същото.

Даян Крюгер
youtube.com
youtube.com

При нея бихме могли да заподозрем немските гени, защото цялото й име крещи в тази посока. Въпреки това никога няма да разберете, че е от другаде освен от Щатите, тъй като говори с перфектен американски акцент. Освен че говори перфектно английски, майчиния си немски, разговоря свободно и на френски благодарение на брака си с бившия си съпруг Гийом Кане. Французинът, на когото Марион Котияр роди две деца.

Кристофър Уолкън
bjstlh.com
bjstlh.com

Легендарният актьор е роден в Ню Йорк. Майка му е шотландка от Глазгоу, а баща му е германец от Есен. Двамата пристиган в Щатите през 1928 година и отварят пекарна. Въпреки това Уолкън твърди, че говори твърде малко немски и че по-скоро го разбира, но не може да го комуникира на него.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X