Напишете дума/думи за търсене

Снимат филм за Бочели, Антонио Бандерас играе учителя му

Андреа Бочели Снимка: Ройтерс (Архив)

Животът на Андреа Бочели ще бъде пресъздаден на големия екран. Филмът ”Музиката на тишината” ще излезе по кината след лятото и ще бъде представен на Филмовия фестивал във Венеция. Лентата на режисьора Майкъл Редфорд, който в миналото направи и „Пощальонът” с Масимо Троизи, се вдъхновява от автобиографията на големия италиански тенор. Според седмичника „Нуово” творбата ще разкаже детството в Тоскана, първите успехи на сцената, международния триумф и любовните истории на Бочели. Филмът все още е пред приключване, така че и самият Андреа Бочели не знае какъв точно ще бъде.

В ролята на Бочели се превъплъщава актьорът Тоби Себастиан. Във филма той се казва Амос - като големия син на тенора. За да се потопи изцяло в образа на певеца, английският актьор е гостувал няколко дни в дома му в Тоскана. „Искаше да се научи да се движи като мен. Изглежда ми много професионален и добър”, казва Бочели.

Антонио Бандерас, който е във форма след прекарания инфаркт, ще изиграе маестрото по пееене на Бочели. В ролята на майка му пък ще се въплъти актрисата Луиза Раниери – тя е съпруга на Лука Дзингарети, известен от ролята си на комисаря Монталбано.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X