Напишете дума/думи за търсене

Братът на Еди Мърфи почина

По-големият брат на Еди Мърфи почина след битка с левкeмия в нюйоркска болница на 57 г. Чарли Мърфи, успешен комик, известен с участието си в Шоуто на Чапел, се е подлагал на химиотерапия. Според Ти Ем Зи членовете на семейството му са били напълно шокирани, защото смятали, че Чарли се е подобрявал.

В сряда семейство Мърфи направи следното изявление: "Сърцата ни скърбят заради загубата на нашия син, брат, баща, чичо и приятел Чарли. Той изпълваше нашето семейство с любов и смях, и няма да мине ден, в който присъствието му да не ни липсва. Благодарим за всички съболезнования и молитви. Почтително молим за уединение по време на тази голяма загуба за всички нас".

Братът на Еди Мърфи е роден в Бруклин. Той бил арестуван на 19 г. за грабеж и осъден на 10 месеца затвор. След като бил освободен, работил шест години във флота на САЩ.

Освен страхотен комик, той бе и сценарист на театрални постановки. В Холивуд попада през 80-те г. благодарение на брат си Еди, който го взема за свой бодигард.

Чарли оставя след себе си три деца - две от брака си с Тиша Тейлър Мърфи, която почина през 2009 г. от рак на маточната шийка, и едно от предишна връзка. Стотици отдадоха почит на Чарли Мърфи в социалните мрежи.

Чарли с брат си Еди Мърфи (вляво)
Чарли с брат си Еди Мърфи (вляво)
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X