Напишете дума/думи за търсене

5 брилянтни идеи от миналото

Вземете назаем книга

Книжарници бол, книги също. Ама не е ли по-сладко да вземете от приятелка „Пипи Дългото чорапче”, издание от 1987 година, и отново да изживеете патилата й все едно, че четете романа на Астрид Линдгрен за сефте. Но преди да отгърнете първата страница, не забравяйте да увиете книжлето с вестникарска хартия, та носталгията съвсем да ви хване за гърлото.

Дългосвирещо удоволствие

Захвърлете за малко mp3-те, ipod-а и прочие технологични модерности. Изтупайте праха от вехтия грамофон и се насладете на дългосвирещите плочи на естрадните ни звезди. „Моя страна, моя България” със сигурност звучи по-настръхващо на винил, отколкото през колонките на лаптопа. Ако пък на грамофона ви му липсва игличка, и пенсионираният уокмен върши работа. Но за да не му се изхабят батериите, можете да превъртите касетата с химикал.

Детство с мирис на захар

Да обърнете целия град в търсене на сладкото изкушение в нарисувана кутийка с кравички отгоре, наречено „Карамел Му”, за да вкусите отново захаросаната нотка на детството си. Или пък да потънете в миниатюрна сладкарничка, където да хапнете паста „Добуш” с боза, както повеля традицията, низвергвайки за малко портокаловия фреш.

Облечете се сами

Не е като да не можете да си купите пуловерче от най-новата колекция на любимата ви марка. Но колко по-удовлетворяващо би било, ако изровите от кашоните на тавана старите списания „Бурда” и изберете 80-ско моделче, което да си оплетете. Осморките, седморките и други математически заврънкулки в есенния гардероб са особено актуални този сезон. А за тези от вас, които не знаят как се борави с куките за плетене, не е късно да почерпите малко занаят от майките си.

Семеен албум

Компютрите ни са претъпкани с дигитални спомени, запечатали едно или друго семейно и приятелско събитие. Софтуерните компании бълват програми, с които можем да ги обработваме, но нищо не може да замени миризмата на овехтелите снимки в албума след няколко десетилетия. Вкарайте в употреба дори за ден стария си фотоапарат с лента и скръндзаво пазете позите за най-добрите моменти. А после отидете до най-близкото фото, за да ги проявите, очаквайки с детски ентусиазъм да видите какво сте сътворили.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X