Напишете дума/думи за търсене

Може ли един остров да излекува душата ти?

Този въпрос си задават читателите на новия роман на Ирина Папанчева. „Тя, островът“ е книга, която не може да бъде преразказана. Тя е от онези заглавия, които всеки сам трябва да изживее.

Романът свързва днешните преживявания на няколко души на испанския остров Фуертевентура с документалните и фикционални истории на действителни личности, пребивавали там от най-древни времена. Специално внимание е отделено и на сърф-културата. Главният герой и режисьор на събитията обаче се оказва самият остров с женска душа и природа.

Жерар води съпругата си Марина на Фуертевентура с надеждата островът да излекува страдащата й душа. 

Карла и Герд, обладани от вируса на сърфа, се връщат на Фуертевентура, за да яздят вълните.

Писателката идва на Фуертевентура, за да пише роман за изгнанието на испанския философ Мигел де Унамуно.

Емилиян, живеещ на Фуертевентура, предано я пресъздава с фотоапарата си, докато поддържа връзка с Ева.

Какво се случва, когато всички те се срещнат?

Сърф, истории и страсти, минало и настояще, различни гласове и странни разкази – читателят ще открие всичко това в „Тя, островът“ и единствено той би могъл да сглоби отделните части от пъзела.

Увлекателен сюжет, изящен изказ, любопитни съдби: романът е истинско естетическо, интелектуално и емоционално преживяване, обещават от издателство "Труд" и ви канят на представянето на „Тя, островът“. Събитието ще се състои в испанския културен център на 4 май от 19.00 часа, а книгата ще представят Надежда Делева – главен редактор на издателство Труд, Митко Новков – редактор, и Биляна Петринска – актриса.

Разбира се, ще имате възможност да се срещнете с авторката, лично да й зададете въпрос, както и да си вземете автограф.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X