Напишете дума/думи за търсене

10 филма, които разплакват дори мъжете

© Stage 6 Films

Хората казват, че мъжете на плачат. Да, жените са по-емоционални, но това не означава, че останалата половина от човечеството не може да е сантиментална. Дори и техните очи се насълзяват, когато гледат прочувствен филм.

Хачико: Историята на едно куче

Професор по музика намира малко кученце на път за работа. Прибирайки го в къщата си, той дори не предполага, че приятелството им ще продължи години, ставайки пример за искрената кучешка любов и вярност към човека.

Тази сърцераздирателна история по истински случай може да накара най-безчувствения човек да иска да заплаче.

Да почукаш на райските врати

© Buena Vista International
© Buena Vista International

Двама пациенти, лежащи в една стая в болница, имат разочароващи диагнози -не им остава много живот. Решават, че няма да прекарат последните си дни в мрачно настроение и бягат от болницата. След това крадат кола и тръгват към морето. По пътя им се забъркват в забавни и опасни ситуации. Чудесен филм за живота, смъртта, съдбоносните мечти и вечността.

Зеленият път

© Warner Bros. Pictures
© Warner Bros. Pictures

Огромен чернокож мъж е обвинен за убийството на две момичета. Затворникът се различава не само със забележителния си външен вид, но и защото притежава магическа способност да лекува. С развитието на филма надзирателят започва да се съмнява дали наистина този забележителен човек е виновен. Дълбоко психологичен, „Зеленият път” е една от най-добрите екранизации на роман на Стивън Кинг.

Моето име е Кхан

© Fox Searchlight Pictures
© Fox Searchlight Pictures

Индийските филми най-често са изпълнени с песни и танци, но не и този. Изненадващо прочувствения филм разказва историята на Ризван Кхан, страдащ от Синдрома на Аспергер. Той тръгва на малко пътешествие из Америка, за да се върне при любовта си. Жена му го напуска след атаката на 11 септември 2001 година. По време на пътуването си той печели сърцата на много хора с добротата и искреността си.

Списъкът на Шиндлер

© Universal Pictures
© Universal Pictures

Историята на Оскар Шиндлер - успешен бизнесмен, който спасява живота на хиляди евреи по време на Втората световна война. Шедьовър, който ще ви разтърси до мозъка на костите с дълбочината и реализма си.

Рори О'Шиа беше тук

© Universal Pictures, Momentum Pictures
© Universal Pictures, Momentum Pictures

Животът на Майкъл, който страда от церебрална парализа, буквално се преобръща с главата надолу, когато новият пациент Рори пристига в дома за инвалиди. Рори е в инвалидна количка заради мускулна атрофия. Младият мъж не само че не се оплаква за несправедливостта, но и показва завидна сила, живеейки на пълни обороти. Влияейки положително на живота на Майкъл, Рори му показва нови начини да се забавлява.

Този невероятен филм ни кара да помислим над възприятието на живота ни и да започнем да ценим нещата, които забравяме в ежедневието.

Животът е прекрасен

© Miramax Films
© Miramax Films

По време на Втората световна война Гуидо и малкият му син попадат в концентрационен лагер. Мъжът, опитвайки се да спаси живота на детето, му казва, че всичко, което се случва, е игра. За да „спечели”, той не трябва да бъде забелязван от пазачите. Момчето вярва на историята на баща му и започва да се крие в една барака, за да остане живо.

Седем души

© Sony Pictures Releasing
© Sony Pictures Releasing

Бен Томас не може да забрави катастрофа, в която са загинали 7 души, включително и годеницата му. И то по негова вина. Погълнат от вина, той намира начин да поправи грешките от миналото. Жертвайки органите си за неизлечимо болни хора, той им помага да живеят. Всичко обаче става по-сложно, когато се запознава с Емили и се влюбва в нея.

Момиче за милиони

© Warner Bros. Pictures
© Warner Bros. Pictures

Маги мечтае за бокс кариера. Франки Дън е треньор, повален от живота и не много ентусиазиран да я тренира. Въпреки това, виждайки нейната упоритост и устременост да стане шампион, той се съгласява да я вземе под крилото си. Предстои решаващ турнир. Шансовете за победа са високи, но съдбата решава да си направи лоша шега. Филмът е за вътрешната борба и желанието да сбъднеш мечтите си въпреки всичко.

Гладиатор

© Universal Pictures
© Universal Pictures

Великият войн Максимус е на път да стане престолонаследник на Римската империя. Когато научава за това, синът на императора го осъжда на смърт. По чудо Максимус е спасен и става гладиатор. Той трябва да се бори за отмъщение, но този път сцената е гладиаторската арена на Колизеума. Силната и драматична игра на Ръсен Кроу печели нашите сърца още от първите минути на филма.

кредит на водещата снимка: © Stage 6 Films

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X