Напишете дума/думи за търсене

Едва на 19 години, Михаела Маринова вече има две коли

Талантливата певица, която спечели “Като две капки вода”, е най-младата участничка във формата

Само няколко дни след като стана на 19 г., Михаела Маринова обра зрителския вот и спечели първото място в “Като две капки вода”. Тя е най-младата участничка, излизала на сцената на риалити формата през всичките му сезони.

“Емоцията е уникална, много се радвам, че имах възможността да участвам в това предаване, защото научих страшно много”, казва победителката в шоуто. Запознава се и с много нови хора, преди предаването се е знаела единствено с Люси Дяковска. Остават ѝ страхотни спомени от контактите с всички, с които работи и пее на една сцена.

Михаела и Иво
Михаела и Иво

Едва когато попада във финалната четворка, Михаела осъзнава, че има шанс да спечели. До този момент няма време да мисли дали ще се класира в конкуренцията за първото място. Оставайки само с Люси Дяковска и ДесиСлава, се изумила, че е получила толкова висок зрителски вот. “Щастлива съм, че хората ме харесват, защото бях най-малката и най-новото лице на музикалната сцена. Всички други са вече отдавна утвърдени и познати на публиката, имат своите многобройни фенове. Мислех, че ще спечели някоя от тях двете”, обяснява Михаела.

Форматът се превръща в сериозно предизвикателство за нея. Всеки певец е свикнал да бъде себе си, дават му песен и я изпява както на него му идва. Този път обаче трябва да променя гласа си, да представя друга бленда. Мъжките образи ѝ били много трудни, тя е с по-висок глас и

ниският тембър

се оказва труден

за пресъздаване. Елвис Пресли например бил голяма хапка. Дава най-доброто от себе си, но тогава падна точно пред журито, защото водата на Йорданка Христова се разляла и Михаела се подхлъзна. Така се случи изплющяването, както го нарече Рачков. Преди всеки лайф отиват по 3-4 часа за грим, а често и повече. Екипът компенсира дългото време с голямо обгрижване на Михаела. Тя се смее, че я приемали като бебето във формата и всеки се стараел да направи нещо, с което талантливата певица да се чувства добре. Превърнало се в традиция всеки понеделник, непосредствено преди да излезе на сцената, да се усамотява в една малка стаичка. Вече преобразена в съответната роля, Михаела заставала пред огледалото и разигравала характерните жестове и мимики на певеца, когото трябва да представи.

Вчера Михаела пусна третото си самостоятелно парче.
Вчера Михаела пусна третото си самостоятелно парче.

Елвис Пресли и Бруно Марс са образите, заради които изпитва страх да излезе пред публиката. За втория признава, че изобщо не ѝ се получил - нито вокално, нито актьорски. Въпреки че изглежда съвсем лесно, много трудно се оказва да влезе в кожата и на Софи Маринова. Стилът музика е съвсем различен от всичко, което е пяла. Освен с репетициите с Етиен Леви и Милица Гладнишка, продължава с подготовката и вкъщи. Усилията дават резултат, оказва се, че няма проблем да изпълни парчето, и така изиграва мимиките на фолк певицата, въртейки закачливо очи през цялото време, че всички прихват от смях. Устата, който излиза с нея на сцената, също много помага. По време на подготовката ѝ разказва куп истории за Софи Маринова, за да може Михаела да я почувства максимално близка.

Още в началото на шоуто младата изпълнителка е подготвена, че Фънки вероятно ще е с

най-чепатия характер

сред членовете на журито. А и е гледала предишните издания на предаването и е чувала хапливите му забележки. Но твърди, че в това е чарът му. Харесва ѝ, че е толкова директен и казва точно това, което мисли. Всичките му забележки приела като градивна критика и се стараела да се съобразява с тях.

Когато получила поканата да участва в “Като две капки вода”, Михаела доста се уплашила. Предаването е съвсем различно от “Х Фактор”, откъдето стартира кариерата ѝ и става част от екипа на “Вирджиния рекърдс”. В забавното предаване се поема голяма отговорност. Една грешна стъпка или неподходящо поведение може да срине кариерата на всеки участник. Но майка ѝ и баща ѝ били убедени, че ще се справи. Казали ѝ, че носи актьорски заложби и сега е моментът да ги покаже. Приятелят ѝ Иво също много се зарадвал. Той също е певец, тръгнал от “Х Фактор” и познат на публиката от дуетните изпълнения с брат си Пламен. Иво заедно с Михаела преживява вълненията около всеки образ, за който тя се подготвя. Присъства и на лайфовете, когато самият той няма концерти. А на финала през цялото време е до Михаела зад сцената, за да ѝ вдъхва кураж, именно той е и първият, когото певицата

успява да прегърне,

след като обявяват името ѝ за победител.

Родителите на Михаела също са неотлъчно до нея. Не пропускат нито едно от участията ѝ в “Капките”. Дори и да има пътувания из страната, баща ѝ все бърза да се прибере навреме, за да бъде в залата преди началото на концертите. “Семейството ми винаги е било моята огромна опора”, с благодарност казва Михаела.

Докато върви шоуто, тя не спира с останалите си ангажименти. Успява да вземе изпитите си като частна ученичка в музикалното училище в София. Често вечер има и различни участия. На сутринта става рано за репетиции за шоуто. “Като се събирахме, всеки беше полузаспал, защото вечерта е имал някъде ангажимент. И се питахме кой къде е бил”, смее се Михаела. Междувременно получава номинация за изпълнител на годината за наградите на БГ радио.

Като победител в “Като две капки вода” певицата получи чисто нов джип. С него ще смени по-малкия автомобил, който кара в момента. Купила си го през ноември миналата година със собствени пари, които е изкарала от концерти. Книжка обаче взела няколко месеца по-късно - през февруари. Съвсем млад шофьор е, но се чувства спокойна зад волана благодарение на напътствията на баща си и Иво.

На финала на "Като две капки вода"
На финала на "Като две капки вода"

На 21 юни Михаела ще кандидатства музикално-сценична режисура в консерваторията. Преди това на 11 юни с Иво ще заминат за Барселона, за да гледат концерта на Ариана Гранде на 13-и. “Шокира ме трагедията, която се случи в Манчестър. По ирония на съдбата последната песен, която е изпяла Ариана Гранде, е One Last Time. Като си представя, че за някои хора това наистина е било последният момент, ми става много болно”, казва певицата. Утре Ариана Гранде ще направи още един концерт в Манчестър, като този ще бъде в памет на жертвите на атентата, станал в края на първото ѝ участие там. Концертът ще бъде излъчен директно по БНТ 1.

Концертът на Ариана Гранде е изненада за Коледа от приятеля ѝ Иво. Подарил ѝ още няколко неща, а

билетът бил

поставен най-отдолу

Първоначално Михаела решила, че е поздравителна картичка. “Бях много щастлива, като видях, че е билет за нейния концерт, тя е моят идол. Да ми направи такъв подарък, означава, че много ме обича и наистина ме познава добре”, разказва младата певица.

Все още не е решила дали ще отиде на бала на музикалното училище, който ще бъде на 25 юни. Ако в този ден има участие някъде, ще се наложи да пропусне официалното събитие, с което нейните съученици ще отбележат завършването на гимназия.

Сега в натоварения си график е добавила и всекидневни репетиции за турнето, на което тръгва с още куп изпълнители след броени дни. А вчера представи третия си самостоятелен сингъл “Един срещу друг” - лятно танцувално парче, с темперамент, както го описва самата тя. Идеята за музиката е нейна и за първи път е съавтор в своя песен.

В образа на Адел
В образа на Адел
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X