Напишете дума/думи за търсене

"София Прайд": 3 000 срещу предразсъдъците (Снимки)

Парадът "София прайд" мина мирно под изключително голяма полицейска охрана. Полицаите вървяха отстрани по булевардите буквално в индианска нишка заедно с участниците в парада. Имаше и официални гости, сред които беше зам.-кметът на Амстердам - Ерик Вандебург, имаше и посланици от Австрия,  Бразилия, Канада, Хърватия, Кипър. Те имаха общо изявление в подкрепа на прайда.

"Третирайте всички хора като равни. Надявам се догодина не аз да стоя тук, а вашият кмет", каза зам. кметът на Амстердам. 

Според организаторите тази година са се включили 3 000 души. До последно маршрутът не беше ясен. Парадът тръгна от "Ген. Гурко", оттам зави по "Раковска", след това по "Княз Дундуков", по бул. "Васил Левски" и се върнаха отново всички в Княжеската градина, зад паметника на Съветската армия, където в момента продължава концерт за всички участници.

Единствените хора, които бяха провокатори, бяха 4 човека от "Атака". Те държаха знаме на партията и казваха "Не" с пръст с "София прайд". Около тях имаше доста полицаи. 

Цялото шествие продължи час и половина.  

СНИМКИ: Румяна Тонева
СНИМКИ: Румяна Тонева
 
 
 
 
 

Силно полицейско присъствие около паметника на Васил Левски СНИМКИ: Митко Маринов
Силно полицейско присъствие около паметника на Васил Левски СНИМКИ: Митко Маринов
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X