Напишете дума/думи за търсене

Любовни истории, започнали в българското кино (галерия)

Това е една от малкото снимки на Стефан Данаилов със сина му Владимир.
Това е една от малкото снимки на Стефан Данаилов със сина му Владимир.
дългoгoдишeн aдвoкaт, те се срещали в продължение на две години и Ламбо бил много щастлив, че се е сдобил с наследник. За да си спестят коментарите на близки и познати, Ирен и Владко заминават за Щатите с помощта на евангелистката църква и в продължение на 25 години тя не каза открито кой е бащата на детето ѝ. Стефан Данаилов не остава безразличен към сина си и винаги се е срещал с него, когато той е идвал за ваканция в България. Ирен дори описа в книга историята си и потвърти четвъртвековнта мълва, че героят от “На всеки километър” е баща на детето ѝ.

Ваня Цветкова и Павел Дойчев

Ваня Цветкова и Павел Дойчев, с когото се срещат на снимачната площадка на “Комбина”.
Ваня Цветкова и Павел Дойчев, с когото се срещат на снимачната площадка на “Комбина”.

Дали имаше мъж в България, който да не бленува сините очи на Ваня Цветкова?! Но как среща тя съпруга си? Докато снима “Комбина” със секссимвола на българското кино Иван Иванов.

В една от сцените актрисата виси с главата надолу от втория етаж, а животът ѝ е в ръцете на професионалния каскадьор Павел Дойчев. Екстремното се пренася и в живота, луда любов, скоростен брак и син.

През 1990 г. Ваня зарязва кариерата си, за да го последва в Щатите. Павел я сюрпризира със заветната “зелена карта” и я убеждава, че в Америка синът им ще има по-голям шанс за реализация. След раздялата със съпруга си Ваня години наред успява като крупие в Лас Вегас, а нощният живот по казината така и не ѝ дава възможност да завърти постоянна връзка.

Йоана Буковска и Чочо Попйорданов

Чочо Попйорданов и Йоана Буковска по времето, когато бяха заедно.
Чочо Попйорданов и Йоана Буковска по времето, когато бяха заедно.

Сценарият на сериала “Дунав мост” през 90-те години роди нова любовна двойка. Дебютантката Йоана Буковска, в ролята на разюзданата Стела, се влюбва до полуда в Чочо Попйорданов, голяма звезда и секссимвол още от филма “Вчера”. Страстта им избухва покрай секссцени по сценария. Тайната на влюбените не издържа дълго.

За прехвърчащите искри между им научава и съпругата на Чочо - певицата Хилда Казасян - и последва развод след 7 години брак.

Йоана и Попйорданов заживяха в общо гнездо и дори сключиха брак, но след няколко години съвместно съжителство откриха, че не са един за друг. По-късно Буковска се задоми щастливо за мъж, далеч от артистичните среди, и роди близнаци, а Чочо отново намери любовта в лицето на ученическата си изгора Даниела. Няколко дни след смъртта си Чочо стана баща на момиченцето Катерина, което двойката беше харесала за осиновяване.

Всъщност Йоана не е първата любовна афера на Чочо, започнала на снимачната площадка и преминала в живота. С актрисата Нона Милева двамата си партнират във филма “Любовното лято на един льохман”, където сцените по между им са заснети изключително красиво и романтично. Любовта им прераства и в реалния живот. Казват, че Нона е била най-голямата любов в живота на актьора, но в крайна сметка тя се омъжва за Огнян Димов, рекламен шеф от БНТ, и двамата заминават за САЩ.

Аня Пенчева и Ивайло Караньотов

Аня Пенчева със съпруга си Ивайло Караньотов и сина им Ангел
Аня Пенчева със съпруга си Ивайло Караньотов и сина им Ангел

Аня Пенчева е омъжена за ученичката си любов - журналиста Сашо Диков, и имат дъщеричка Петя (б.а. - бивша водеща на Cool...T по bTV), когато среща голямата си любов Ивайло Караньотов. Няколко години двамата се срещат тайно, докато уредят законово разделите с половинките си.

Аня играе в Народния театър, където съдбата ѝ спретва забавен номер: дават ѝ първата роля - снаха на Славка Славова, в постановката “Свекърва” на режисьора Кольо Петков. А Славка Славова е майката на обичания мъж! Запознанството на двете започва с напрежение и искри, но постепенно Славка заобичва Аня.

Голямата актриса узнава последна, че сексапилното девойче от гримьорната, което тя вече толкова много харесва, има сърдечна и интимна връзка със сина ѝ Ивайло. Консервативната Славова не приема никак добре това и се опитва да убеди сина си да запази брака си с колежката ѝ Юлияна Караньотова, видна столична хубавица. Славка и Аня не се карат, но не си и говорят няколко години. Снаха и свекърва заравят томахавките, когато се ражда синът на Аня и Ивайло Ангел.

Зуека и Нина

Васил Василев-Зуека с Нина Димитрова и дъщеря им Девина
Васил Василев-Зуека с Нина Димитрова и дъщеря им Девина

“Служебно” се влюби и актьорът Васил Василев- Зуека. Той е студент в НАТФИЗ, а тя - преподавател. 20 години Зуека дели една сцена и покрив с майката на детето му - Нина Димитрова. Двамата съмишленици създават театър “Кредо”, а постановката им “Шинел” по Гогол е повече от успешна и се играе на 9 езика по цял свят, имат над 500 представления заедно.

Но усилените ангажименти на Зуека в телевизията го тласкат към нова любов, пак на работното място - той залюбва режисьорката Ани Вичева. Водещият на “Маскираният певец” и “Като две капки вода” разтрогна дългогодишната си връзка с Нина, а порасналата им дъщеря Девина хич не беше доволна от факта, че татко ѝ си има нова жена. Но с днешна дата Зуека официално е женен за трети път за Ани Вичева, която му роди син, а той успява да балансира между голямата си дъщеря и невръстния си мъжки наследник. Актьорът се среща по работа и с първата си съпруга Руми Узунова.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X