Напишете дума/думи за търсене

Как се гледа азалия

Къпане в кофа

Саксията с азалията трябва да се потопи в кофа с мека и топла вода и да се държи, докато на повърхността не престанат да излизат въздушни мехурчета. Можете и да полеете азалията отгоре, но важното е с мека или дъждовна вода. Най-главното е субстратът да е достатъчно рохкав, за да не задържа в себе си влага.

Укрепване на имунитета

Пригответе отвара от кромид лук заедно с горните му люспи и 1 път на седмицата къпете азалията в хладката отвара. Такава процедура ще повиши имунитета на растението.

Прищипване и резитба

Често заедно с пъпките на върха на клонките падат и листните пъпки. За да не пречи това на цъфтежа на растенията, трябва да приципвате клонките. Резитбата на азалията се прави през пролетта, като се премахват слабите и ненужни клонки и се скъсяват върховете на филизите от миналата година.

В първата половина на лятото е също така полезно да прищипвате и силно растящите млади клонки, за да предизвикате разклоняването им. Формираният до есента храст не трябва да се пипа, за да могат появилите се млади клонки да узреят и да заложат на върха си цветни пъпки. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X