Напишете дума/думи за търсене

Как да спрем котката да рови в саксията

Котките не се разбират със стайните растения. Дори да нямат проблем с усвояването на хигиенни навици, приучването им към толерантност към флората вкъщи може да се окаже тежко изпитание за търпението и прахосмукачката ви. Любимо занимание за мъркащите домашни любимци е ровенето. За да ги откажете от този навик в саксиите, сложете в тях обелки от цитрусови плодове.

Писаните не обичат аромата на портокали, лимони или грейпфрут. Удачно е също да покриете пръстта с големи ръбести камъни. Или с „капак” от дебел картон, изрязан по размера и формата на горния ръб на саксията.

Може също да напръскате котката с пулверизатора за овлажняване на растенията, когато успеете да я заловите на местопрестъплението. Ако имате драцена у дома, сигурно е, ще пострада първа. Котките обожават да гризат листата на саксийните растения, а на драцената не могат да устоят. Овлажнете листата й със силно разреден сок от лимон. Но най-добре я приберете в друга стая или я подарете на приятел.

Важно!

Не отглеждайте в дома си растения, които са отровни за котката - коледна звезда, азалия, всички видове бръшлян, рододендрон, кала, филодендрон, хортензия, бегония и др.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X