Напишете дума/думи за търсене

На всяка цена пазете любимците си от преяждане

Прекратете изобилното хранене - има риск от поява на гастрит или язва

Най-често грешките при храненето се дължат на непознаване на изискванията и стандартите за дневния хранителен прием за нормалното развитие на животното.

Неспазването на режима на хранене обикновено води до прехранване на котки и кучета.

Правило

Възрастните кучета и котки се хранят два пъти на ден - сутрин и вечер. И най-важното: купата се отстранява 10-15 минути след началото на храненето независимо дали тя е празна, или пълна. Само водата трябва да е винаги на разположение особено ако давате суха гранулирана храна.

Но когато семейството има празници, масово се нарушават всички нормативи на хранене на домашните любимци. И тъй като самите ние, собствениците, непрекъснато си похапваме, не бива да се допуска кучето или котката ни да взимат активно участие в преяждането.

Как да се справите с умоляващия поглед и жаловито мяукане

Първо, предупредете гостите си да не дават вкусни хапки на кучето или котката, които неизменно клечат край масата и направо пронизват дъвчещите с поглед.

Най-често никой не издържа на умоляващия кучешки поглед и на настойчивото мяукане на триещата се в краката им котка. Навреме се спрете, като си спомните, че преяждането води на 100% към ветеринарната клиника

Затова нахранете кучето, преди да седнете на празничната маса и не му подхвърляйте нищо от нея. Имайте предвид, че ако давате солено или пушено месо - язвата им е в кърпа вързана.

Нито на котката, нито на кучето стомасите са приспособени да усвояват сладки храни.

И никакви кости - острите краища на пилешките и пуешките могат да наранят смъртоносно стените на стомашния тракт на животните. А костите от риба да заседнат в гърлото. И ако решите сами да ги вадите, пък рискувате да предизвикате кръвотечение вследствие на нараняване лигавицата на устата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X