Напишете дума/думи за търсене

Най-опасните храни за кучето

Има стопани, които не обичат да експериментират с храната на любимеца си, има и такива, които не са толкова придирчиви и смело смесват различни марки и хранителни продукти, с които хранят кучето си.

Често се случва домашният любимец да бъде хранен с храна, предназначена за човека. Пуканки, пица, гевреци, моркови, диня са някои от видовете продукти, които понякога попадат в устата на кучето.

Това, че дадена храна е добра за вас не означава, че има същите качества и за любимеца ви. Забравете за тези 15 продукта, ако искате кучето ви да е здраво.

Шоколад

Теоброминът е токсична съставка, която се намира в шоколада. Нейните нива са по-високи в черния шоколад. Шоколадовата токсичност може да доведе до разстроен стомах, повръщане, усилена жажда, а в някои случаи гърчове, сърдечни смущения и смърт на кучето.

Сладки без захар

Обикновената бяла захар със сигурност причинява покачване на кръвната захар, което води до диабет, ако кучето постоянно се храни с такива продукти. Клиситолът, който се съдържа в захарта, стои зад хипогликемията, а ефектът от нея може да засегне черния дроб и нервната система.

Грозде

Гроздето и стафидите не са препоръчително, ако искате кучето да доживее до дълбока старост. Те водят до бъбречна недостатъчност.

Бекон

Той е мазен и солен, па макар и вкусен и може да увреди панкреаса, артериите и храносмилателната система. Ако храните често кучето с бекон, то тогава се пригответе за подут корем, диария, повръщане и коремна болка.

Авокадо

В пулпата на този плод се съдържа персин – вещество, което може да е отровно за кучето.

Макадамия

Тези ядки са изключително токсични за кучето и никога не трябва да се изкушавате да го храните с тях. Симптоми на отравяне са слабост, повръщане, затруднено ходене, треска, треперене или депресия.

Млечни продукти

В тялото на кучето липсва необходимият ензим за синтезиране на млечната захар, затова прясното мляко изобщо не е за него. То може да доведе до временни или постоянни проблеми със стомашно-чревния тракт. Мазнината в някои млечни продукти може да предизвика панкреатит. Малки количества сирене може, но лактозата и захарта в сладоледа може да доведат до сърдечни проблеми.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X