Напишете дума/думи за търсене

Най-опасните храни за кучето

Солени храни

Те може да причинят гърчове, диария, подуване на корема и висока температура. Затова забравете за пуканките, гевреците и солетите.

Лук и чесън

Ако се изкушавате да давате храни с чесън на кучето на ежедневна база, се пригответе за проблеми с кръвта му. Същото важи за лука и праза. Компонентите в тези храни може да доведат до намаляване на червените кръвни телца, което е причина за анемия. За да разберете, че сте прекалили с тези зеленчуци, наблюдавайте за летаргия, учестен пулс, слабост, коремна болка, бледи венци.

Тесто с мая

Суровото тесто, в което има мая, може да доведе до храносмилателни проблеми. Ферментирането на маята може да се превърне в организма на кучето в алкохолно отравяне.

Котешка храна

Тя е богата на протеини и мазнини, а те може да направят добри поразии за черния дроб и червата на кучето, тъй като неговият организъм няма същата структура като на писаните.

Сварени кокали

Забравете за пилешките кости и бъдете особено внимателни с останалите, за да не се задави кучето с някое остро парче, което може да заседна в устата, гърлото или коремната кухина. Тази храна е една от най-честите причини за операция при кучетата.

Сурово месо

Бъдете нащрек, ако храните кучето си със сурово месо или риба. Паразитите и бактерията като салмонела или ешерихия коли може сериозно да разболеят любимеца ви, а суровите мазнини да засилят възпалението.

И още

Алкохол

Ако сте разсипали ракийка на пода, веднага я избършете и не оставяйте чашата с бира безнадзорна. И кучетата може да получат алкохолно отравяне, което може да засегне дишането, координацията и други телесни функции. Гърчове, кома и дори смърт може да са изходите за пияното куче.

Кофеин

Храни и напитки, в които има кофеин, може да са вредни особено при по-малките породи. Сърдечни проблеми, тремори, стомашна болка са съвсем малка част от нездравословната палитра.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X