Напишете дума/думи за търсене

И домашните любимци си имат зодии

ОВЕН

Алфа животните

Куче: Обикновено са алфа кучетата в групата. Импулсивни и готови да скочат в битка или игра, без да се замислят. Бързи са като светкавица и също толкова изненадващи. Склонни са към наранявания, защото са неразумно смели. Трябва да им се осигурява всекидневна дълга разходка.

Котка: Свирепи ловци, имат нужда през цялото време да преследват плячката. Не чакайте от тях да хващат мишки - това е досадно за котката Овен. Тя се хвърля в преследване на мухи, сенки, опашката си. Най-много обича да играе с нещо, което помръдва под завивката.

ТЕЛЕЦ

Мързеливи и глезени

Куче: Мързеливи и разглезени, те разчитат на природната си красота, за да получат всичко, което искат и да се отърват с ласкаво сгълчаване и за най-големите бели. Типично е да изровят кладенец в розовата ви леха или да разпокъсат вестниците из цялата къща. Харесва им да гризкат камъчета - наблюдавайте ги, защото може да си изпочупят зъбите.

Котка: Обичат си играчките и не си ги дават. Мразят промените. Ако преместите сандъчето с пясъка, не се учудвайте, че котката ви пишка все в същия стар ъгъл - това е в знак на протест. Капризни са към храната и към начина, по който им се поднася.

БЛИЗНАЦИ

Пакостливи създания

Куче: Скокливи и пъргави, те буквално не се спират. Непрекъснато искат да им се обръща внимание, но ако ги вдигнеш в скута си (за по-дребните породи), скоро ще им омръзне и ще започнат нервно да се дърпат.

Котка: Когато искат внимание, няма как да ги отклоните. Ще се наместят на клавиатурата ви, ако работите нещо, ще седнат върху книгата, която четете. Ако спите, ще ви събудят с мъркане и тъпкане с лапички по гърдите ви. Пакостливи са. Ще свършат много повече бели за минута, отколкото котката Телец за цял ден.

РАК

Не се отделят от стопанина

Куче: Няма как да го измъкне човек от кухнята. Кучето Рак обича да “помага” и да си пъха носа където не му е работата. Като лепка е и не се отделя от “майка си”. Дори когато е навън, предпочита да държи стопаните си под око, вместо да тича насам-натам. Може да откаже да яде, ако е разтревожено.

Котка: Тя винаги иска да е с вас. Преследва ви дори ако сте до тоалетната - в този случай чака пред вратата. Силно страда, когато ви няма и нищо чудно да ви отмъсти по някакъв начин. При дълго отсъствие оставяйте своя дреха, върху която да лежи. 

ЛЪВ

Суетни и благодарни

Куче: Кучето Лъв е равноправно със стопанина си. Хвалете го, галете го, обожавайте го, защото само така ще имате щастливо и спокойно куче. Те са лоялни и добри пазачи. Много са бдителни и винаги са нащрек. Обичат да печелят състезания и конкурси.

Котка: Изключително самодоволни същества. Обожават да се суетите около тях - да ги вчесвате, галите, да им говорите. Понеже смятат, че са напълно неотразими, те очакват и оценяват вниманието ви. Способни са вярно да обичат стопанина си, независимо какво се говори за любовта на котките.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X