Напишете дума/думи за търсене

И домашните любимци си имат зодии

ДЕВА

Родени спасители

Куче: Те са родени спасители. Ако имате друго, по-малко животинче, не се учудвайте, че кучето Дева се е превърнало в негова бавачка. Обичат семейството си, но трудно допускат външни елементи в него. Всяка нова поява на гадже или приятел на стопаните е драма. Може да започне да му залага капани (например да донесе кокал до крака на пришълеца само за да има право да го захапе).

Котка: Крайно независими, те дълбоко се възмущават на вашите опити да ги дресирате. С външни хора се държат по съвсем друг начин - гальовни, нежни, направо не може да ги познае човек. 

ВЕЗНИ

Непременно по две вкъщи

Куче: Най-добре е да ги вземате по двойки - примерно две братчета или сестричета. Те са много социални животни и имат нужда от компания през цялото време. Палави и игриви са. Обичат да се грижите за красотата им и не се сърдят, ако ги водите на фризьор.

Котка: Ако смятате да отсъствате през деня, задължително котката трябва да си има другарче. И те като кучетата имат нужда от 24-часово внимание. Очаквайте мъст, ако ги пренебрегнете - дали ще счупи най-случайно любимата ви ваза, или пък ще се изпишка върху току-що изгладената ви рокля, е въпрос на настроение.

СКОРПИОН

Вие сте негова собственост

Куче: Вие сте негова собственост и ще ви брани до смърт. От всички. Кучето Скорпион е тайнствено създание. Промъква се и се появява откъдето не го очаквате. Има цяло гробище от откраднати вещи, завряно някъде под леглото или заровено в градината. Не забравя нито едно наказание, въпросът е доколко има смисъл да го наказвате.

Котка: И с котките трябва да знаете кой е шефът. Ако не сте наясно, ще ви го покажат - като маркират дрехите ви с урина. Понякога с дни не можете да я откриете из къщата - това също е наказание. Не се опитвайте да ги възпитавате - няма да стане.

СТРЕЛЕЦ

Дайте му да търчи

Куче: Дайте му гора на това куче! Да търчи, да души, да следи разни животинки. Кучето Стрелец е дивак, изпълнен с енергия, затова винаги му осигурявайте достатъчно движение. Ако има беля за правене - разчитайте на него.

Котка: Диво сърце е котката Стрелец. Обича да бяга от вкъщи и често седи на прозореца и наблюдава с интерес. Когато види прелитаща птичка, долната ѝ челюст затреперва. Дори в съня си потрепва с лапи, все едно ловува. Небрежна е и често се наранява. За тази писана се отнася изразът: “Любопитството уби котката”.

КОЗИРОГ

Намърдва се в кревата ви

Куче: Ето какво се върти в главата му: “Ако седна, когато ми кажат “Седни!”, ще получа бисквитка. Не бива да ям обувки, понеже тогава ще ме накажат. А какво ще стане, ако наръфам обувките и ги замъкна в леглото на котката?”

Котка: Спасихте го от улицата само докато мине зимата. А ето че горкото малко котенце порасна. Вече е прекрасен котарак, който спи охолно в леглото ви, докато вие висите на ръба, за да не го премачкате. Но той ви се отблагодарява, като редовно ви носи убитата от него мишка - да се възхитите от неговата ловкост и храброст.

ВОДОЛЕЙ

Държат се помиярски

Куче: Ако ви е нужно весело, закачливо другарче - това е вашето куче. Но не се разочаровайте че се държи малко помиярски. Когато ви дойдат гости, то ще забрави за вас и ще се върти неспирно около приятелите ви и техните кучета. Кучето Водолей може да говори - е, чрез мимики, скимтене, лай, но все пак ясно си казва какво му е на душата.

Котка: Дори и на стари години тя пак ще търчи като обезумяла напред-назад и ще се люлее по пердетата. Знае как да си повдигне капака на тенджерата, да си отвори вратата и какво ли още не. Прекалено умни са, толкова прекалено, че от много акъл може да пострадат.

РИБИ

Телепати са

Куче: Ако имате куче Риба, не ви трябва друг приятел. То е телепат и знае какво си мислите. Ще бъде всичко, което искате - палаво или спокойно, агресивно или кротко. Обожава ви, не може да живее без вас. Случва се такова животно дори да започне да крее и да издъхне, ако много дълго отсъствате.

Котка: Дълго време ще ѝ отнеме да ви се довери. Ако сте разстроен, ще скочи в скута ви да ви утеши, ако ви боли стомах, ще легне отгоре, за да ви излекува. Не ѝ крещете, защото котките Риби са много чувствителни. Когато излизате, оставяйте ваша вещ, с която да се утешава.

Материалът е на вестник "Труд"

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X