Напишете дума/думи за търсене

8 стъпки, които да предприемем, когато някой ни разочарова

В крайна сметка всеки ще ви разочарова в даден момент. Но това не е задължително да ви разочарова.
Щастието е равно на реалността минус очакванията. Така че очаквайте известно ниво на разочарование от всички.
Определете кое ниво на разочарование е приемливо спрямо неприемливо спрямо сериозно нарушение на сделката.
Изразете разочарованието си. Но в същото време не се спирайте на това. Оставете времето да мине и вижте положителните страни.
Ако все още не сте били разочаровани от вашия привидно перфектен шеф, приятел, колега или половинка, почакайте, почакайте. В крайна сметка ще стане.

Какво правите, когато другата обувка падне?
Ето осем стъпки, които трябва да предприемете, за да намалите въздействието, което разочарованието може да има върху живота ви.

Стъпка 1: Задайте подходящи очаквания. Очаквайте известно ниво на разочарование
Чували сте онази мъдра фраза, че щастието е равно на реалността минус очакванията. Прекалено високите очаквания могат да ви оставят разочаровани и нещастни почти през цялото време.

Хората около вас всъщност не сте вие ​​и не мислят точно като вас. Те невинаги знаят какво искате и кога. Освен това те се справят с всички неприятности, несигурност и вътрешни борби в собствения си живот. Затова очаквайте определено ниво на несъвършенство с всеки, защото несъвършенството е едно от нещата, които правят хората хора.

Стъпка 2: Задайте прагове за приемливост на разочарование
Ясно е, че не всички разочарования са еднакви. Ето защо е важно да определите кое ниво на разочарование е приемливо и кое не спрямо сериозно нарушение на ситуацията за вас. При определянето на такива прагове трябва да сте честни със себе си относно това, което наистина ще продължи да ви притеснява, и в същото време да бъдете разумни и да не поставяте изисквания, които са непостижими.

Стъпка 3: Позволете си да се почувствате разочаровани
Очакването на разочарование не означава, че не трябва да си позволявате да се чувствате разочаровани. Потискането на собствените ви емоции може да бъде като непрекъснато разклащане на бутилка газирана вода. Без разумно освобождаване всичко в един момент ще избухне, причинявайки още повече щети. Така че изразете себе си. В идеалния случай изразете чувствата си директно към човека, който ви е разочаровал.

Стъпка 4: Определете намерението, мотивацията и причината зад действието или липсата на действие, което ви е разочаровало
Намерението има значение. Има голяма разлика между липса, извършена случайно и умишлено. Второто очевидно е по-фрапиращо престъпление, което заслужава по-високо ниво на разочарование. Също така вземете под внимание обстоятелствата. Разбира се, за някои неща действителните обстоятелства нямат толкова голямо значение.


Стъпка 5: Ако е възможно, кажете на човека, че ви е разочаровал

В идеалния случай може да изразите разочарованието си директно на човека, който ви е разочаровал, и да го изговорите.
Хората не могат да поправят това, което не знаят или осъзнават. Така че, ако е възможно, кажете на човека, че ви е разочаровал, като приемете, че разочарованието ви е оправдано и преминава прага „неприемливо". Когато го направите, не подхождайте към другия човек по осъдителен или обвинителен начин. Вместо това изразете как поведението на човека ви е повлияло.

Стъпка 6: Определете колко сериозно човекът приема вашите притеснения
Когато излагате опасенията си, човекът просто отрича ли, отрича или се опитва по някакъв начин да коригира разочароващото действие или да предотврати повторната му поява? Ако е последното, тогава едно разочарование всъщност може да доведе до укрепване на връзката в дългосрочен план.

Стъпка 7: Дайте му малко време, простете, когато е подходящо, и вижте положителното
След първоначален период на разочарование, това чувство може да избледнее и да бъде заменено с подновена оценка за всичко добро, което този човек предлага. Не очаквайте някой да бъде перфектен. Опитайте се да видите позитивите. Разочарованието всъщност може да бъде важен урок.

Стъпка 8: Откажете се от хора, които продължават да ви разочароват отново и отново
Може да е добре, ако някой периодично ви разочарова, стига да не ядрена ситуацията. Въпреки това, ако някой ви разочарова отново и отново, може да е време да прекъснете връзката. Разочарованието може да е част от живота, но животът е твърде кратък, за да сте абониране за разочарование.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X