Напишете дума/думи за търсене

5 знака, че бавно губим интерес към партньора си

Вие и вашият партньор преминавате през труден период напоследък. Между вас двамата има разстояние и всеки път, когато говорите помежду си, винаги има бариера, която просто не може да преодолеете.

В моменти като тези е нормално да се питате дали всичко е в главата ви. И е нормално да се запитате дали все още сте влюбени в партньора си или просто сте загубили интерес към него.
За щастие, терапевтът Джеф Гюнтер се е заел да разсъждава върху петте признака, че губите интерес към половинката си.

1. Вие сте изоставили себе си
„Когато започнете да губите връзка с автентичното си аз, това е знак, че нещо може да не е наред във връзката ви", казва Гюнтер.

В една здрава връзка е необичайно да жертвате истинските си желания, идентичност или страсти, за да поддържате партньора си щастлив. И особено необичайно е да се изгубите само за да запазите мира.

Но какво се случва, ако доброволно изберем да пожертваме тези неща? Гюнтер предупреждава, че това може да доведе до презрение и негодувание.

А според Института Готман презрението и негодуванието са два от четирите конника, които могат да предскажат края на връзката ви. Като презрението е номер едно предиктор за развод.

2. Липса на открита и честна комуникация
„Комуникацията е ключова за всяка дългосрочна връзка и все пак това е най-честата причина за краха на романтичните отношения", заявява Гюнтер.
И ако установите, че ви липсва открита и честна комуникация във връзката ви, това може да е знак, че има нещо много гнило в нея.

Освен това, когато в интимните ви отношения липсва честност, могат да възникнат повече проблеми, тъй като започват да се прокрадват недоразумения и разочарование.

3. Не оценявате партньора си
Нека си признаем, всички искаме да се чувстваме обичани и видими.
Когато отделим време да признаем усилията на партньора си, това може само да върне щастието и връзката във връзката. Но какво се случва, ако не признаем усилията им?

Гюнтер обяснява: „Тази липса на признателност може да подкопае основата на вашата връзка, оставяйки и двамата партньори да се чувстват подценени."

Помните ли последния път, когато изразихте благодарност към човека до вас? Ако не, това може да е знак, че го приемате за даденост.

4. Нямате качествено време с другия
„Качествено прекараното време е жизнената сила на здравите взаимоотношения", категоричен е Гюнтер. „Ако не отделяте моменти, в които да присъствате напълно с партньора си, това може да доведе до чувство на пренебрежение и изолация."

И не ме разбирайте погрешно, животът е натоварен. Ние сме толкова увлечени от работата си, образованието си, социалния си кръг, че понякога забравяме да се свържем отново с любимия си.

Но затова е важно да се префокусираме и да намерим начини да приоритизираме прекарването на качествено време с нашия партньор.

„Въпреки това, когато други дейности и отговорности постоянно имат предимство, това може да е сигнал, че връзката ви вече не е приоритет", казва Гюнтер.

5. Задоволявате важни нужди извън връзката ви
Винаги ли търсите приятелите си, когато се чувствате самотни? Или винаги търсите други форми на интимност в други връзки? Партньорът ви невинаги ще задоволи всяка една твоя нужда и това е съвсем нормално.

„Но ако редовно гледате извън връзката си, за да задоволите своите умствени, емоционални, творчески или физически нужди, това може да е знак, че сте се отказали да се опитвате да се свържете с любимия си", обяснява Гюнтер.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X