Напишете дума/думи за търсене

5 знака за разочарование във връзката

Когато започнете връзка, често си обещавате с партньора целия свят. Всичко изглежда розово и си мислите, че ще бъдете заедно завинаги. За съжаление, клетвите, които сте дали, могат да бъдат засегнати от неочаквани събития.

Това води до психологическия феномен, известен като разочарование от връзката.

Тези чувства могат да бъдат преобразени в чести спорове, дистанциране и дори възходи и падения в сексуалното желание на единия или и на двамата.

Разликата между началото на отношенията и настоящето става по-забележима, ако решите да се ожените или да живеете заедно, тъй като това включва повече време заедно и нови отговорности.
Не е изключено да започвате да осъзнавате, че връзката ви не работи или че сте несъвместими с партньора си.

Въпреки това вие се държите със зъби и нокти за връзката си, която се поддържа само от вашата рутина и набор от навици, които правят и двамата нещастни.

Разочарованието от романтичните отношения е постепенен процес на натрупване на едно разочарование след друго. Ако останете бдителни и внимателни към следните знаци, трябва да успеете да избегнете раздялата. Освен това ще възстановите магията, която сте имали в първите дни.

1. На всяка цена да бъдеш прав
Когато връзката ви е в криза, и двамата обикновено приемате конкретна гледна точка, от която никой от вас не иска да отстъпи. Връзката обаче не е битка, която трябва да бъде спечелена или загубена. Затова този подход няма да ви донесе никаква полза.

От друга страна, не е нужно да приемате всичко, което казва партньорът ви. Просто трябва да сте по-отворени към неговата гледна точка. Най-бързият начин за разочарование от връзката включва да бъдете негъвкави и да се опитвате да наложите позицията си на другия, без дори да го изслушате.

2. Желание за бягство
Чувството на задушаване или липса на свобода не е добро. Също така не е полезно, ако някой от вас просто излезе и затръшне вратата, без да се опита да реши конфликта.

Бягството означава да прекарвате по-малко време с партньора си. Вие се дистанцирате емоционално, символично бягайки от това, което наистина се случва.


3. Обвинявате се взаимно за проблеми
От момента, в който разочарованията започнат да се увеличават, вие се опитвате да намерите виновника и автоматично си мислите, че това не сте вие. Наистина е трудно да погледнете вътре в себе си и да поемете отговорност за това, което се случва.

Това не означава, че вие сте виновни за всичко, просто трябва да намерите баланс. Не поемайте по най-краткия или най-лесния път да се обвинявате един друг и не се фокусирайте само върху грешките на любимия човек, защото това само ще налее масло в огъня на разочарованието.

4. Изгубени чувства
Вече не очаквате с нетърпение срещата с половинката си, не ви пука в колко часа се прибира и вече не усещате пеперуди в стомаха си, когато ги видите. Другият не ви прави щастлив, не ви липсва, когато го няма, и дори присъствието му ви дразни. Ако се разпознавате в тези описания, трябва да спрете и да прецените какво се случва с вас, какво се случва и на двама ви.

5. Фокусиране върху негативното
Когато и двамата виждате само грешките и слабостите на другия, вие изпитвате разочарование във връзката. Ще откриете, че се карате за най-незначителните детайли - онези, които никога не са имали значение в миналото.

Трябва да се запитате защо не сте им обръщали внимание преди, а сега го правите. Трябва да откриете какво е довело връзката ви до тази криза.

Ако обръщате внимание само на недостатъците на партньора ви,
означава, че вече не виждате добрите му страни. Той със сигурност ги има, в противен случай никога нямаше да се влюбите в него на първо място и е практически невъзможно да са изчезнали за една нощ.

Ако се идентифицирате с някоя от тези ситуации, в идеалния случай трябва да отделите време, за да говорите за чувствата си, и да започнете да търсите решения. Комуникацията ви трябва да бъде емпатична и искрена. И двамата трябва да може да говорите открито за всичко, което мислите и чувствате, без да се пренебрегвате или омаловажавате един друг.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X