Напишете дума/думи за търсене

Важни правила при избора на домашен любимец

Тези от вас, които имат домашен любимец знаят колко е важен изборът на подходящо животно и порода. Отглеждането пък изисква грижи, внимание, отговорност и средства. Ако не сте готови да дадете всичко това, по-добре се откажете. Преди да приберете животинче у дома, отделете време, за да разберете кое животно би било правилният избор.

Помислете за разходите, необходими за отглеждането

Някои домашни любимци са по-скъпи откъм грижи, отколкото други.

Ако си вземете обикновена декоративна рибка, просто трябва да я храните и поддържате водата й чиста. Вашите разходи са само първоначалното закупуване на аквариум и декорации. Тропическите риби, независимо дали са в прясна или солена вода, са по-скъпи и изискват повече оборудване като филтър и нагревател. По-големите домашни любимци като кучета и котки имат нужда от повече храна, легло, играчки и внимание. Те също се нуждаят и от редовни ветеринарни прегледи и ваксини.

Решете дали искате бебе домашен любимец или тийнейджър

Кучета и котките по-трудно се обучават и се нуждаят от доста повече внимание, докато са малки. Ако решите, че желаете да си купите или осиновите обучено животно, трябва да внимавате. Някои домашни любимци може да са били подложени на тормоз от старите собственици, а това би ги направило по-агресивни. Разучете добре историята и обърнете внимание на поведението на животното, преди да го приютите.

Помислете за начина на живот, които водите и може ли домашният любимец да се побере в него

Ако пътувате много, определете кое животно може да прекарва повече време само. Или пък си вземете домашен любимец, който може да пътува с вас.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X