Напишете дума/думи за търсене

Да се справим с цистита бързо и ефективно

Разнообразния и уникален състав на червената боровинката (Vaccinium vitis-idaea) обуславят нейните многобройни ползи за нашето здраве.

Червените боровинки са богати на антиоксиданти, поради тази причина в древността са я наричали "подмладяващото" зрънце. В структурата на червената боровинка природата е включила минералите: бор, желязо, йод, калий, калций, магнезий, манган, сребро, фосфор и други.

Червената боровинка е богата и на витамини: В1, В2, С, К, РР, но особено много в нея се съдържа витамин С.Червената боровинка съдържа още органичните киселини: бензоена, лимонена, хининова, ябълчена и др. Благодарение на високото съдържание на бензоена киселина, Червената боровинка, не само дълго се съхранява, но и се използва широко като природен консервант.

В тези малки плодове присъстват и много други биологично активни компоненти, които са жизнено важни за нашето тяло.

Инфекциите на пикочните пътища обикновено се причиняват от бактерии или микроби, които са попаднали в пикочните пътища и се размножават, предизвиквайки зачервяване, подуване и болка. Но има един лесен начин за насърчаване на доброто здраве на пикочните пътища – включването на червена боровинка в хранителния ни режим. Последните проучвания показват, че това се дължи на необичайния характер на проантоцианидините (PACs), съдържащи се в малките червени плодчета, които допринасят за предотвратяването на инфекцията на пикочните пътища. Специалната структура на тези PACs (включващи А-тип връзки между компонентите) действа като бариера пред бактериите. Проантоцианидините спомагат за предотвратяването на някои бактерии да залепват за пикочните пътища. Когато бактериите не могат да се придържат, те не могат да причинят инфекция.

Мощните антиоксиданти, открити в тези плодове, са особено полезни за жените. Според едно скорошно проучване жените могат да поддържат в добро здраве своите пикочни пътища чрез пиене на една чаша боровинков коктейл два пъти на ден. Същите ползи в по-удобна форма Ви предлага ФИТОФАРМА с продуктът Циститин в меки желатинови капсули.

X