Напишете дума/думи за търсене

Филмът "Маймуна" триумфира в Чикаго

Страхотен триумф за българското кино в лицето на филма "Маймуна"! На престижния кинофестивал за независимо кино в Чикаго Blue Whiskey Independent Film Festival родната лента обра статуетките в най-важните категории, включително за най-добър филм.

Втората голяма продукция на режисьора и писател Димитър Коцев - Шошо бе отличен на първо място в категориите за най-добра актриса (Александра Костова), най-добър актьор в поддържаща мъжка роля (Леонид Йовчев), най-добър монтаж (Зорица Коцева), най-добър оператор (Александър Станишев), най-добър сценарий (Димитър Коцев - Шошо и Иван Марков) и най-добър филм.

Александра Костова, която събра купища одобрителни оценки за играта си и у нас, сега е ученичка в 11 клас в Първа английска гимназия в София. Добрата новина от Чикаго я извадила една сутрин изпод завивките: "Събуждам се аз и виждам, че Шошо ми е пратил някакъв лист, написан на ръка. Гледам, "Маймуна" е спечелила 7 награди! Шок! И радост!" 

Шошо и Али по време на снимките
Шошо и Али по време на снимките
Шошо, който пък в момента заляга над новите си екранни проекти, беше лаконичен: "Благодаря на Академията, на моите родители и на Господ!" :)

Вероятно помните, че в "Маймуна" изгря звездата на Радина Боршош, която по-късно беше приета на първо място в класа на проф. Стефан Данаилов в НАТФИЗ и която днес гледаме в сериала по Нова телевизия "Ние, нашите и вашите", както и че нашият сайт страстно подкрепяше филма по време на премиерата му миналата година. Някои от най-ярките имена на българската сцена също се снимаха с маймунки в нашите фотосесии в знак на подкрепа към лентата.

"Маймуна" все още може да видите на голям екран в някои киносалони. Всяка неделя Домът на киното в София традиционно кани зрителите си да изживеят единствената по рода си емоция в родното кино, наречена "Маймуна"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X