Напишете дума/думи за търсене

Кафе с босилек и кафе с индийско орехче са хитът на сезона

Изумителни комбинации от вкусове сътвориха вчера най-добрите баристи в България. За втора поредна година се проведе състезанието Starbucks Barista Championship, в което премериха сили шестте най-добри баристи на прочутата верига у нас. Победителят ще представи страната ни на финалите в Полша.

Кафе надпреварата се проведе в 3 етапа: дегустация с френска преса, лате арт и дизайн на собствена напитка. Всеки от участниците беше избран с конкурс от своето заведение, за да се състезава на национално ниво с баристите от останалите обекти на Starbucks. Победителят от България ще се изправи срещу колегите си от другите държави, управлявани от франчайзъра AmRest.

В последния етап от шампионата състезателите приготвиха напитки по техен дизайн с нестандартни цветове и съставки: Garden Forest - ягодов сироп, сметана и босилек; Choco Coco Dream - бяла мока, течна сметана, фрапучино чип, кокос; Caramel Chai Frappuccino с индийско орехче; Aero Cream Frappuccino с ванилия, течна сметана и мока; Tiramisu Frappuccino – кафе, лешник, ванилия, карамел, карамелен топинг; Spice Double Chocolate Cream - чай, шоколад, индийско орехче, джава чип и шоколадова сметана.
Състезателите бяха оценявани от авторитетно жури от професионалисти, включващо Иван Георгиев – регионален мениджър на Starbucks България, Васил Николов – управител на Starbucks Съборна, Свилен Лалев – управител на Starbucks The Mall и почетния член – блогъра Звезделина Цолова. Те следяха за качеството и вкуса на кафето, креативността и начина на представяне на напитките.

Участници и жури
Участници и жури

„За нас беше изключително удоволствие да проведем този шампионат и да видим с каква страст нашите баристи приготвят кафе. Участниците се справиха отлично с поставените задачи. Сигурен съм, че победителят ще представи достойно България на финала“, заяви Иван Георгиев – регионален мениджър на Starbucks България и член на журито на шампионата.

Победителят в Starbucks Barista Championship 2017 – Теодора Байрактарова, беше избрана единодушно и наградена с почетна престилка и специализиран уред за приготвяне на студено кафе.

Домакин на шампионата беше най-новият обект на американската верига в София – на ул. Съборна. Организаторите обещават да изненадат своите фенове с още интересни събития в следващите месеци.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X