Напишете дума/думи за търсене

Защо лечителят Петър Димков възхвалява черния бъз

Народният лечител е лекувал десетки случаи в своята практика със сиропа от черен бъз, включително рак. Но да говорим само за влиянието на бъза върху имунитета. Може би сте чували, че лястовиците, преди да отлетят на юг, в продължение на няколко дена кълват черните зърна на едни храсти, които се срещат както в градовете, така и в планините и покрай пътищата. Този храст се нарича черен бъз. А птиците се зареждат с плодовете му, за да имат сили за дългия си преход към топлите страни.

Димков съветва да се съберат само добре узрели плодове, но не от храсти край пътя, а по възможност от чисто място в планината. Измиват се, наровнат се и се слагат в голям буркан, като се редува ред бъз, ред захар. Когато бурканът е пълен, се покрива с марля и се оставя на слънце да ферментира. След две седмици се прецежда през марля и гъстият сок се пресипва в по-малки шишета, които се държат на тъмно и студено място. Пие се цяла зима по една чаена лъжичка от сиропа сутрин на гладно.

Още няколко средства за подсилване

Бирена мая: 3-4 таблетки на ден, стрити и разтворени в течност, ако се дава на деца.

Нарушената чревна флора отваря пътя на болестите, а киселото мляко не съдържа пробиотици в достатъчни количества. Затова специалистите препоръчват допълнителен прием за постигане на нормална чревна флора.

Женшен, съчетан с пчелно млечице, също е безценен помощник за малки и големи. Поема се 3 пъти седмично по един флакон.

Чесънът е доказан враг на настинките. Можете да го намерите под формата на таблетки и да пиете по 1 капсула 1-3 пъти на ден, без да се смущавате от лош дъх.

Важно

Стабилна имунна система не може да бъде поддържана, ако човек не се храни пълноценно. На второ място по важност са движението и спортът. Разбира се, положителното мислене също дава своето за имунитета ни. Връзката е научно доказана. 4 дена след психотравмена ситуация учените са наблюдавали развитие на възпаления в горните дихателни пътища.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X