Напишете дума/думи за търсене

6 начина да направим интериора есенен (галерия)

Колкото и да не ни се иска, лятото отмина и дойде времето на хладните есенни месеци. Все по-често имаме желание да сме у дома, да ни е уютно и приятно, още повече, че тъмната част на денонощието е твърде дълга. Ето 6 начина за създаване на интериор, който ще направи обстановката подходяща за това време на годината.

Направете сезонно почистване

Непременно измийте прозорците от натрупаната през лятото прах. Така по-оскъдните слънчеви лъчи ще навлизат много по-лесно. Смяната на летните със зимните дрехи е отлична възможност да се почистят добре всички рафтове и чекмеджета.

Спомнете си за книгите

Колкото и да е шаблонна идеята за дъждовните вечери с книга в ръка у дома, осъществяването й е истинско удоволствие. Затова може лесно да обновите рафтовете за книги в мек есенен цвят или просто да вземете една използвана щайга, да я напълните с есенни дарове и книги и да я придърпате към къта за четене. Ако добавите и чаша гореща напитка, ще имате под ръка всичко необходимо за вечер в плен на словото.

Обърнете повече внимание на масата

Сега има повече време за събиране на семейството и приятелите край трапезата вечер. Усилието да аранжирате масата в есенната палитра със сигурност ще се изплати с позитивни отзиви и подобрено настроение.

Добавете огън

Дори и да не разполагате с камина, може да го направите със свещи. Най-подходящи са чаените, които може да разположите на различни места у дома и в различни по големина и форма съдове.

Декорирайте

Малките есенни находки от парка като цветни листа или жълъди може да послужат за самостоятелна украса или като част от друга композиция.

Използвайте меки естествени тъкани

Ако за лятото декоративните възглавници са били с копринени калъфки и са създавали чувство за лекота, сега е моментът да ги замените с по-плътни. По-грубата на вид текстура на тъканите е идеална за есента, като използването й не означава, че те ще са твърди. Напротив - одеало от естествена вълна или памук, или кашмирено наметало за кратка разходка на терасата, са чудесен аксесоар към есенния интериор.

Снимки livinator.com, walesonline.co.uk, lindsaymarcella.com, potterybarn.com, www.wegotthissantafe.com, twimg.com, trunkclub.com, ninahendrick.com, meggielynne.tumblr.com, скандинавски home.blogspot.com

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X