Напишете дума/думи за търсене

Бременната Мария Илиева пее и танцува два часа

Фурор на мюзикъла "Оркестър без име" 

Певицата откри любовта при Станимир Гъмов 

Мария Илиева е героиня!

Певицата пя, танцува и се забавлява в продължение на 2 часа, въпреки че е в напреднала бременност и с наедрял корем.

Мария Илиева е в напреднала бременност
Мария Илиева е в напреднала бременност

Изпълнителката беше едно от главните действащите лица в мюзикъла "Оркестър без име", който премиерно се състоя в сряда вечерта в столичната зала "Арена Армеец". Илиева се превъплъти в ролята на певицата Ваня, която е отстранена заради капризната солистка Рени.

Певицата скри коремчето си с широки рокли
Певицата скри коремчето си с широки рокли

Мария Илиева нямаше умора - кръстосваше сцената, пееше ту седнала, ту права, а накрая откри и любовта. И докато в реалния живот бащата на детето й продължава да е неизвестен, то в мюзикъла Илиева срещна любовта в лицето на Станимир Гъмов. Той влезе в ролята на Филип (изиграна в оригинала от Филип Трифонов), на когото първо заби няколко шамара, но след това се събраха, прегърнаха и разцелуваха. Гъмов имаше кратка авантюра и с Диляна Попова, която беше красивата телефонистка от крайморското градче.

Диляна Попова танцува балет
Диляна Попова танцува балет

Двамата почти се залюбиха, но Гъмов се напи и пропусна шанса си. Разочарованата Диляна изрази мъката си, като професионално танцува балет на сцената. А зрителите буквално ахнаха от професионалното й изпълнение, като тя призна, че от малка мечтае да стане балерина.

Новите музиканти от "Оркестър без име" от ляво на дясно са: Валентин Танев, Румен Угрински (отзад), Станимир Гъмов (отпред) и Филип Аврамов
Новите музиканти от "Оркестър без име" от ляво на дясно са: Валентин Танев, Румен Угрински (отзад), Станимир Гъмов (отпред) и Филип Аврамов

Посетителите в залата бяха силно възхитени от представлението, което нито за момент не ги оставяше на спокойствие - редуваха се бурен смях, аплодисменти и прочувствени моменти. Не беше пропуснат нито един култов лаф от филма, като фразите се помнят повече от три десетилетия. "Ай сиктир, десет дена ще й свиря под прозореца... Да не е Мария Илиева!", прозвуча от сцената, като в оригинал е с Лайза Минели.
Присъстващите имаха удоволствието да се насладят още и на удивителния талант на великия Георги Мамалев, който влезе в ролята на чичо Петър (изигран във филма от починалия Георги Русев). И се караше за думкането на барабаните на екранния си герой, който сега беше изпълнен от Румен Угрински. Филип Аврамов замести Павката Поппандов, а Валентин Танев - покойния Велко Кънев. Прословутият автомобил, с който музикантите от лентата обикалят българското Черноморие в търсене на големия успех, премина непосредствено покрай гостите в залата. Там беше направен и импровизиран плаж с истински пясък, където се чу култовата реплика "Той ще ме цака с топла бира".
Изненадата на вечерта бе театралният дебют на очарователната Неделяна Христова - Нел. Тя получи поздравления за успешното превъплъщание в ролята на фаталната певица Рени от самата Катерина Евро. Катето също беше част от шоуто като Другарката Миташка, която ревнува от изкусителната изпълнителка.

На мюзикъла имаше и истински коли
На мюзикъла имаше и истински коли

Нел буквално накара публиката да занемее още с първите си реплики. Тя копираше едно към едно гласа на Рени от филма, както и нейните разглезени стойки. Катето Евро разчупи стереотипа, като в един момент захвърли дрехите си на покорна домакиня. Отдолу тя беше с кожено рокерско облекло и "избухна" на силно рок парче със сериозно присъствие на китари.

Филип Аврамов се е вторачил в Нел
Филип Аврамов се е вторачил в Нел

Мюзикълът под ръководството на режисьора Борис Радев изненада с впечатляваща сценография. На сцената имаше десетки професионални танцьори, както и специално създаденият за проекта танцов състав "Без име". Атмосферата бе допълнена от движещите се сред публиката ретро автомобили, 500 цветни надуваеми топки и ефектно осветление.

Неделяна Христова влезе в образа на Рени
Неделяна Христова влезе в образа на Рени

Заради огромния интерес към мюзикъла организаторите обявиха, че предстои втори спектакъл. Той ще проведе на 28 април 2018 г. отново в зала "Арена Армеец", а билетите ще бъдат пуснати в продажба в началото на следващата седмица.

Иво АНГЕЛОВ

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X