Напишете дума/думи за търсене

Джордж Клуни се завръща на малкия екран

Наскоро стана ясно, че Джордж Клуни се завръща на малкия екран след близо 20-годишна пауза. Последният сериал, в който актьорът участва, е “Спешно отделение”. Там влиза в образа на д-р Дъг Рос. Клуни, който стана баща на близнаци тази година, не само ще има главна роля, но и ще бъде режисьор в мин сериала “Параграф 22”. Снимките ще започнат в началото на 2018 година. Сценаристи са Люк Дейвис и Дейвид Мишо. Все още

не е ясно коя телевизия ще получи правата за излъчване

на сериала. Очаква се обаче да има интерес към него, имайки предвид участието на Клуни. Романът “Параграф 22” излиза през 1961 година. Действието в него се развива по време на Втората световна война в Италия.

Клуни се насочва към актьорското майсторство, след като през 1977 година не е приет в бейзболния отбор “Синсинати Редс”. Наследява таланта от баща си Ник Клуни, който е известен американски телевизионен водещ. През 2014 година дори се появява в продукция на сина си Джордж във филма “Пазители на наследството”. Сестрата на Ник е известната кабаретна певица Розмари Клуни.

Джордж е щастливо женен за адвокатката Амал Клуни. Двамата

станаха родители на близнаците Ела и Александър

Зад гърба си актьорът има един развод. Той сключи брак с актрисата Талия Балсам, но романсът им продължава едва 4 години. Тогава Клуни разбира, че бракът не е за него.

Кариерата му започва, след като братовчед му Мигел Ферер му поверява малка роля в свой филм. Първата му голяма стъпка в света на киното е сериалът “Спешно отделение”. В него Клуни изиграва една от главните роли - тази на д-р Дъг Рос. Той играе в сериала от 1984 г. и го напуска през 1999 г.. През 2000 г. има роля във филмите “О, братко, къде си?” и “Перфектна буря”, а след това в “Бандата на Оушън”, който акумулира печалба повече от 450 милиона долара.

Освен като актьор Клуни се изявява и като режисьор. Прави своя дебют през 2002 година с филма “Самопризнанията на един опасен ум”, който е адаптация на автобиографията навербувания от ЦРУ Чък Барис.

Клуни печели първия си “Оскар” за най-добра поддържаща мъжка роля във филма “Сириана”. Същата година е номиниран за най-добър режисьор и най-добър сценарий с продукцията “Лека нощ и късмет”. Част от наградите, които Клуни е печелил като актьор и режисьор са “Еми”, БАФТА, два оскара, три награди “Сателит” и четири “Златни глобуса”.

Романът “Параграф 22” е написан от Джоузеф Хелър. Книгата е определяна от критиците

като “библия на антивоенното поколение”

Преведена е почти на всички езици, а общият тираж надхвърля 20 милиона. Сюжетът е за ескадрила в Европа от Втората световна война. Книгата е портрет на абсурда, както във войната, така и в обществото като цяло. За “Параграф 22” често се твърди, че е анализ на изкривената човешка логика.

Книгата разказва историята на пилот на бомбардировач, чието име е Джон Йосарян. Другият основен герой е на полковник Каткарт, в чието въплъщение ще бъде Джордж Клуни. Летецът на бомбардировача трябва да изпълни определен брой мисии, които полковникът непрекъснато увеличава. Единственият

изход от тези убийствени полети е психична експертиза,

в която Йосарян да бъде обявен за луд. Но всъщност там се появява и параграф 22, че всеки пилот, който изисква подобна експертиза, всъщност демонстрира своя здрав разум и следователно не може да бъде обявен за луд, а трябва да лети. Днес изразът “параграф 22” е нарицателно за парадоксална ситуация, от която няма изход.

Първата адаптация на книгата е през 1970 година. Главните роли изиграват Алън Аркин и Мартин Балсам. Аркин се въплъщава в пилота Джон Йосарян, а ролята на полковник Каткат е поверена на Балсам.

Джордж Клуни ще бъде режисьор и актьор в "Параграф 22".
Джордж Клуни ще бъде режисьор и актьор в "Параграф 22".
Джордж Клуни заедно със съпругата си Амал
Джордж Клуни заедно със съпругата си Амал
Клини на оскарите с актрисата Стейси Киблър
Клини на оскарите с актрисата Стейси Киблър
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X