Напишете дума/думи за търсене

Владо Карамазов се готви за премиерата на „Танцът Делхи”

Малко след като приключи със снимките на сериала „Дяволското гърло“, актьорът Владимир Карамазов започна с подготовката за премиерата на най-новия си театрален проект „Танцът Делхи”.

Премиерните дати на спектакъла са на 1, 2 и 3 декември на Голяма сцена на Народния Театър, но билети за тях почти не са останали. Следващите дати са 14, 15 и 21 декември, съобщават от трупата.

„Танцът Делхи”, е пиеса на Иван Вирипаев, чиято цел е да отвори пространство, в което западната философия, етика и морал се срещнат с източната философия. Тези две линии създават по един парадоксален и много привлекателен начин театрален свят, който е изключително смешен, на моменти абсурден и дори страшен.
Режисьор на постановката е Галин Стоев, който отскоро е директор на театъра в Тулуза. В нея Карамазов е единственият мъж, на който партнират пет изключителни актриси - Светлана Янчева, Радена Вълканова, Елена Телбис, София Бобчева и Радина Кърджилова.

„Не мога с думи да ви предам смисъла и същността на танца Делхи. За да се разбере, той трябва да се види“, сподели Карамазов във Фейсбук. „Мога само да ви кажа това, което аз разбрах, когато го видях за първи път. Сюжетът разказва за една велика танцьорка, която измисля велик танц. Танцът е толкова мощен, че всеки, който го гледа, се променя, животът му се преобръща с главата надолу и той започва да живее по друг начин. Неслучайно това е танц, защото изкуството може да променя съдби. Аз лично мечтая този танц наистина да съществува и да съм един от зрителите в залата, който го гледа”, допълни актьорът.

В момента освен в киното и на сцената на Народния театър Владимир Карамазов заедно с най-добрите си приятели Юлиан Вергов и Захари Бахаров развиват продуцентската си компания „Three Bears Entertainment“, чийто първи и успешен проект е постановката „Арт“ на Ясмина Реза. Постановката се посреща с аплодисменти от публиката, както и от критиците. След премиерата ѝ през април 2013 г. тримата приятели правят турнета в цялата страна.

X