Напишете дума/думи за търсене

Защо героят на Ди Каприо не оцеля в "Титаник"?

СНИМКА: today.com

Филмът „Титаник” излезе преди 20 години, но един важен въпрос продължава да измъчва феновете му – можеше ли героят на Леонардо Ди Каприо да оцелее?

Преди време известното телевизионно шоу „Ловци на митове” успя да докаже, че върху онази врата, благодарение на която Роуз (Кейт Уинслет) се спаси, е имало място и за Джак Доусън.

В продължение на години режисьорът Джеймс Камерън отказваше да отговори защо Роуз така и не допусна жертвоготовния си любим върху вратата. Преди дни обаче той наруши мълчанието си.

„Отговорът е много прост. Случи се така, защото на 147 страница от сценария пише, че Джак умира”, заяви той пред Vanity Fair, цитиран от NOVA. 

„Вратата беше артистичен похват. Тя трябваше да бъде достатъчно голяма, за да задържи нея, но и да бъде твърде малка за него. Такова е изкуството. Нещата се случват заради драматургията, а не заради физиката”, допълни той.

По думите му, ако Джак беше оцелял, филмът би бил безсмислен: „Този филм е за смърт и раздяла. Той трябваше да умре. Той беше отписан – без значение дали щеше да се удави или на главата му беше паднал комин”.

Камерън разкри, че никога не си е давал сметка, че около това ще се вдигне толкова голям шум: „Мисля, че всичко това е глупаво, наистина”.

В същото време обаче той призна, че е опитал да се съобрази с физичните закони. Дори влязъл във водата и накарал екипа си да плува около импровизирана врата, за да докаже, че отгоре й може да се задържи само един човек.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X