Напишете дума/думи за търсене

Мурсалски чай - чудотворната билка!

Зимата е сезонът, през които сме изложени на различни видове бактерии, паразити и други патогенни микроби.

Знаем, че имунната система играе роля в отблъскването на инфекциозни заболявания, но много от вас може да не знаят колко важен съюзник наистина е при защита от чужди нашественици, като бактерии, паразити, гъбички, вируси и други патогенни микроби.

Мурсалският чай (Sideritis scardica) е известен като чудотворна билка в народната медицина на балканските страни от векове, като традиционно се използва като лечебен ароматен билков чай.

Видовете Sideritis, са ботанически много тясно свързани видове от един и същ род и са описани като ендемични видове на Балканския полуостров. Латинското наименование Sideritis scardica произлиза от латинското име на Шар планина – Scardus, където е открита и описана за първи път през XIX в. Билката расте предимно по скалисти терени на висока надморска височина, затова е позната още като Пирински чай, Шарпланински чай, Гръцки планински чай, Овчарски чай и др.

Диворастящ и култивиран още от миналия век на Балканите, Мурсалският чай е широко използван главно за облекчаване на симптомите на белодробни заболявания като кашлица от различен произход и стомашно разстройство. Фармакологичните свойства на растението описани в научната литература като противовъзпалителни и антимикробни свойства потвърждават традиционната употреба при облекчаване на кашлица, свързана с простуда, както и за стомашно-чревни неразположения.

Мурсалският чай е най-подходящото средство да подсилите имунитета на семейството за зимата, как да облекчите дадено заболяване и да предотвратите друго.

ФИТОФАРМА разработи Мурсалски чай в по-удобна за прием форма в забързаното ежедневие. В производството на продукта Мурсалски чай се използва висококонцентриран екстракт от Мурсалски чай, който осигурява висока доза за прием.

X