Напишете дума/думи за търсене

Когато Соня Йончева излезе на сцената, световните критици изпадат в екстаз

За реализирането на третия си солов албум победителката от конкурса „Опералия“ Соня Йончева се обръща към творчеството на композитора, към когото тя има специално отношение: Джузепе Верди! Албумът "Верди" (“The Verdi Album”) излиза на 02/02 от Sony Classical и у нас ще бъде издаден в деня на световната премиера от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

Селекцията във "Верди" (“The Verdi Album”) е направена лично от певицата, която отбелязва, че най-любимата й ария е тази от операта "Атила". В бележките към книжката на албума, Соня Йончева споделя, че арията на Абигайл (от "Набуко") е вокално предизвикателство за всяка певица. "Никога не се подчинявам на правилата. Хората ми казват пей това или не пей онова, но аз вярвам, че всеки изпълнител трябва да слуша единствено гласа си. Исках да се предизвикам сама, да вляза в този тъмен и драматичен свят на операта и да видя какво ще се случи". - добавя Йончева. Албумът включва още арии от някои от най-обичаните и популярни опери на Верди като "Трубадур", "Отело", "Симоне Боканегра" и "Дон Карлос“. В проекта влизат още арии от „Луиза Милер“ и „Стифелио”.

От ариите, включени в албума, Соня Йончева участва в сценичните постановки на оперите "Отело" и "Дон Карлос". Тя взе участие и в продукцията на "Луиза Милер" на сцената на Метрополитен опера заедно с Пласидо Доминго и Пьотър Бечала. Продукцията ще бъде представена по киноекраните в цял свят през април т.г.

Соня Йончева реализира записите на новия албум с един от най-големите "Верди" специалисти в света на оперното изкуство - диригента Масимо Занети заедно с Мюнхенския радио-симфоничен оркестър. Албумът "Верди" (“The Verdi Album”) е третият солов албум в дискографията на Соня Йончева след проектите “Paris, Mon Amour” и “Handel”. Компанията Sony Classical издаде и два DVD албума с участието на сопраното: оперните видеопродукции към „Хофманови разкази” (от Жак Офенбах) и "Отело” (Дж. Верди).

В момента Соня Йончева е голямата звезда в новата продукция на Метрополитен опера в "Тоска". Певицата изнесе осем представления от 31.12.2017 до 27.01.2018 в партньорство с италианския тенор Виторио Григоло. Следващата продукция, в която Соня Йончева изпълнява главната роля, е новата постановка на Парижката опера на операта "Бохеми".

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X