Напишете дума/думи за търсене

Прочутата опера на Бизе с 2 изпълнителки в ролята на Кармен – на 8 и 9 февруари в Софийската опера

Снимки Софийска опера

Почитателите на Бизе ще могат да видят и слушат известните мецосопрани Надя Кръстева и Виолета Радомирска на 8 и 9 февруари, от 19:00 часа на сцената на Софийската опера и балет, съобщиха от пресцентъра на операта. В края на миналата година Надя Кръстева събра овациите на публиката.

На 8 февруари сензационната певица ще пее и танцува в ролята на циганката съблазнителка като никой друг днес.

На подобна висота е и Виолета Радомирска, която чуждестранната критика оценява като изключителна Кармен. Тя е млада, но опитна, която по свой начин обогатява известния образ.

Двете – и Надя, и Виолета са много различни, но и близки по начина, по който се сливат с героинята, създадена от Бизе. Талантливи, ефектни, певици, които не само пеят, но и танцуват с неподправен чар и разкриват сложния характер на Кармен – жена, която търси чрез възвишеното в любовта себе си.

Темперамента на Кармен отговаря и на артистичния заряд на Виолета Радомирска, която също се утвърждава като една от желаните Кармен по световните сцени.

За „Кармен“ на режисьора Пламен Карталов Надя Кръстева казва: „ В кариерата си съм участвала в 14 продукции на операта по света, но никога в толкова изпипана постановка.“

Академик Пламен Карталов изчиства „Кармен“ от всички постановъчни клишета, наслоени през годините. В неговата версия Кармен е една рефлексия на трагична вина от древногръцка трагедия, но и на древния японски театър Но, който също мотивира избора му за бягство от познати интерпретации.

Операта „Кармен“ ще участва в седмото подред гостуване на Софийската опера и балет в Япония през сезон 2017 /2018. В страната на изгряващото слънце ценят отдавна постановките на Карталов и очакват с голям интерес Софийската опера.

Виолета Радомирска
Виолета Радомирска
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X