Напишете дума/думи за търсене

Пабло Неруда: Може да отрежеш всички цветя, но не може да спреш пролетта

"Исках да стана поет, който може да обхване колкото се може повече… Исках да споя в едно човека, природата, страстите и събитията и всичко това да се развива напълно взаимносвързано."

Днес, 8 февруари, от 19:00 ч. в литературен клуб "Перото" в София са поканени всички почитатели на „най-великия поет на ХХ век на всички езици“, както Габриел Гарсия Маркес нарича Пабло Неруда. Поводът е луксозното двуезично издание с отбрани творби на Неруда в превод на Никола Инджов, с което издателство Colibri украси литературния ни хоризонт. Един вдъхващ респект сборник, който ще ни позволи да открехнем сетивата си за "сиянието бяло" на голямата поезия. Защото Пабло Неруда се преражда всеки ден, всеки ден някой прочита неговите стихотворения за първи път, а друг ги препрочита с нови очи. Включително и на български език...

Андрес Сааведра, почетен консул на Чили, както и Хавиер Валдивиелсо, директор на Институт Сервантес - София, ще четат за нас красивата поезия на Неруда. Участие ще вземат артистите Ана Пападопулу, Биляна Петринска, Августина-Калина Петкова и Илияна Тимева, на рояла ще чуем Дими Крапчев - завършил поп и джаз пеене в НМА "Проф. Панчо Владигеров", настоящ студент по дирижиране и преподавател по пиано и пеене. Със специалното участие на Кирил Кадийски!

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X