Напишете дума/думи за търсене

Гигантски успех! Филм с българско участие грабна „Златна мечка“

Румънският филм „Не ме докосвай“, който е копродукция с България, Чехия и Германия, спечели Златната мечка на завършилия тази вечер в Берлин кинофестивал „Берлинале“. 68-то издание на феста се оказа и небивал успех за българското кино – освен, че българи участват в направата на спечелилия голямата награда филм, фестът бе закрит от другия български филм на „Берлинале“ – „Ага“.

„Не ме докосвай“ предизвика и единственият този път, но незапомнен скандал на фестивала. Филмът е експериментален и третира темата за преминаването на личните граници, като в него изобилства от горещи сексуални сцени, някои от които се оказаха неприемливи за част от публиката, така че при премиерата имаше хора, напуснали с възмущение салона.

Режисьорка на филма е румънката Адина Пинтилие.

Копродуцент на филма е софийската „Агитпроп“ и Мартичка Божикова. В него участват Ирмена Чичикова и Георги Налджиев. Музиката е на Иво Паунов, звукът е дело на Веселин Зографов, кастингът е поверен на Магдалена Илиева и Иван Коцев.

Сребърната мечка за изпълнение взе парагвайската актриса Ана Брун с ролята си в „Наследничките“. Френският актьор Антъни Байон също бе отличен със Сребърна мечка за ролята си във филма „Молитвата“.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X