Напишете дума/думи за търсене

Винаги е време за любов

Винаги е време за любов! Още повече ако стрелите на Купидон хвърчат на фона на Айфеловата кула и Сена. Романтичната новела „Тя и той” от Марк Леви е вашият безплатен билет за едно лудо, щуро и забавно пътешествие в Париж, където две разбити сърца неочаквано ще попаднат в плен на любовта. „Тя и той” е част от каталога на издателство „Колибри”, в превод на Петър Герджиков.

Писането на романтични новели е изключително опасно плъзгане по бръснача за авторите. Измисляйки интересна и забавна история обаче, съчетана с изключително приятен и четивен стил, французинът Марк Леви е сътворил невероятно вкусен бонбон, след чието поглъщане няма да добавите и една калория към талията си.

Американецът Пол се премества да живее в Париж, след като не може да понесе успеха на дебютния си роман в Америка. Заживявайки в града на любовта, с годините Пол се отегчава от купоните до ранни зори и момичетата за една вечер. Той заживява в свой собствен свят, света на книгите, и отношенията му с жените се свеждат до връзка от разстояние с корейската му преводачка.

Мия е филмова звезда във Великобритания, чийто приятел обаче й кръшка с асистентка. Разочарована от мъжете и търсеща малко спокойствие, тя отива на гости при своята приятелка Дейзи в Париж, която стопанисва кокетно ресторантче в центъра на града. Съвсем случайно в компютъра й Мия попада на сайт за запознанства, където си прави регистрация на шега. Не след дълго получава съобщения с покана за среща от красив, млад и интелигентен писател. Дали обаче съобщението, което тя получава й е изпратено от Пол или от неговия най-добър приятел от детството - Артър, който е загрижен за самотата на писателя?

Мия и Пол се срещат на уредена вечеря в ресторант, само че писателят не знае, че е паднал в клопката на Артър и е на любовна среща с красива актриса. Мия пък се чувства ужасно неловко от създадената ситуация, че жена с нейното реноме и слава може да си търси мъж в сайт за запознанства.

Възможно ли е изпитаме най-силното чувство на света с помощта на чужда намеса или търсенето на любовта е самостоятелен път? „Тя и той” е от онези забавни и интригуващи романи, които могат да се четат по всяко време, а прозата на Марк Леви е глътка свеж въздух, която със сигурност ще ви разведри със забавното си съдържание. Повествованието на французина оживява в читателското съзнание ала американска романтична комедия.

Марк Леви е популярен френски писател, роден през 1963 г. в Бийанкур. На осемнайсет години постъпва в организацията на Червения кръст и едновременно следва в Париж стопанско управление и информатика. Още като второкурсник създава първата си компания. През 1984 г. заминава за САЩ, където участва в създаването на две фирми за компютърна графика, а по-късно ръководи студио за обработка на компютърни изображения. През 1991 г. се връща във Франция и става един от основателите на компания, занимаваща се с архитектура и вътрешен дизайн. След което рязко сменя посоката и се отдава на писане. Още първият му роман „Ами ако това беше истина” (2000), го прави известен. Книгата е екранизирана през 2005 г, преведена е на около четирийсет езика и е издадена в трийсет и пет страни. След този голям успех писателят се установява в Лондон, а по-късно - в Ню Йорк.

автор: Никифор Радев

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X