Напишете дума/думи за търсене

Лесни за отглеждане орхидеи

Катлея

Може би ще помислите, че това е букет от орхидеи, но всъщност това е прекрасно стайно растение. Цветчетата са ароматни и варират в различни нюанси: червено, розово, бяло, жълто и оранжево.

Как да ги отглеждаме: Този вид орхидеи обичат места с умерена температура и много светлина. Поливат се веднъж или два пъти седмично и се торят с тор за орхидеи през пролетта и лятото, за да имат по-големи цветове. Най-подходящата температура за тях е между 10 и 21 градуса.

Забележка: Орхидеята цъфти два пъти годишно и цветчетата се задържат за около седмица. Трябва да сте сигурни, че растението е на достатъчно слънчево място, иначе ще увехне бързо.

Скъпоценни орхидеи

Тази красота често не разцъфтява. Вместо това има прекрасни лилави листа, които привличат внимание. Малките й цветчета разцъфтяват през лятото или през есента и изпъкват контрастно на фона на листата й.

Как да ги отглеждаме: Този вид орхидеи обичат места с умерена и слаба светлина. Поливат се веднъж или два пъти седмично и се торят с тор за орхидеи веднъж месечно. Най-подходящата температура за тях е между 13 и 27 градуса.

Забележка: Скъпоценната орхидея се нуждае от влага, за да предпази страхотните си листа от покафеняване и изсъхване по краищата.

Орхидея Раковина

Това е друг вид лесно отглеждаща се орхидея. Орхидеята Раковина има лилави цветчета с формата на мида и зелени чашчелистчета, които малко наподобяват на пипала. Цветчетата се задържат дълго време и са многобройни.

Как да ги отглеждаме: Този вид орхидеи обичат места със слаба светлина. Поливат се веднъж или два пъти седмично, и се торят веднъж месечно. Най-подходящата температура за тях е между 16 и 27 градуса.

Орхидея Монахиня

Този вид орхидея е също лесен за отглеждане. През зимата цветчетата й са на снопчета от лилави, кафяви и бели листенца, прикрепени към стъбло, което е високо 90 сантиметра, и листа, които са с наситен зелен цвят.

Как да ги отглеждаме: Този вид орхидеи обичат места с умерена светлина. Поливат се веднъж седмично и се торят с тор за орхидеи веднъж месечно, за да имат повече цветове. Най-подходящата температура за тях е между 16 и 27 градуса.

Забележка: Трябва да се следи орхидеята да не пресъхне, иначе листата й ще покафенеят.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X