Напишете дума/думи за търсене

Подкрепете филма за водолаза Теодора Балабанова, загинала след гмуркане на 233 м

На 24 септември 2017 г. Теодора Балабанова се спуска на 233 метра в бездната на Егейско море, ставайки единствената жена в света, слизала на такава дълбочина. Но Тео, както я наричат приятелите й, така и не успява да се върне жива обратно на повърхността.

Документалният филм "233 метра между живота и смъртта" на главния редактор на в. "168 часа" Слави Ангелов и оператора от БНТ1 Анна Андреева разказва историята на Теодора и нейния съпруг Михаил Балабанов по пътя към световния рекорд и фаталният 42 метър, където всичко се обърква.

Спускането към дъното на морето продължава 8 минути, ала връщането към повърхността отнема часове заради задължителната декомпресия. Докато всичко върви добре, водолазите се усмихват и се радват на успеха си, но минути след срещата с първия поддържащ водолаз става най-страшното.

Теодора губи контрол над тялото си, всеки опит да й бъде оказана помощ, е неуспешен. Михаил взема единственото възможно решение - съпругата му да бъде изкарана веднага на повърхността, пропускайки близо 4 часа декомпресия.

За да бъде довършен "233 метра между живота и смъртта" и за да може Михаил Балабанов да издаде своята книга учебник по техническо гмуркане, е нужна вашата подкрепа.

Подкрепете кампанията в краудфъндинг платформата Indiegogo - https://www.indiegogo.com/projects/233-meters-between-life-and-death-greece#/

Дарителите, в зависимост от сумата, ще получат разнообразни подаръци, свързани с филма. 

Трейлър на филма виж тук: 

Теодора Балабанова
Теодора Балабанова

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X