Напишете дума/думи за търсене

Вещи, които може да се използват отново в домакинството

На някои от предметите и пособията от ежедневието пише, че са за еднократна употреба. Истината е, че те могат да послужат и за нещо друго полезно и затова си заслужава да не бъдат изхвърляни веднага. Ето 7 варианта:

* Алуминиевото фолио. Ако сте пекли месо в него, разбира се, че трябва да го изхвърлите. Но ако просто се увили сандвич, не се колебайте да си направите топка. С нейна помощ можете да заточите ножиците или да почистите нещо леко загоряло, без да го наранявате с по-грубото телче.

* Пластмасовите бутилки. Не ги използвайне повторно за съхраняване на течности! Особено ако в тях е имало газирана напитка. Затова пък може да ги срежете и да си сложите разсад или да сътворите различни декоративни елементи.

* Корите от яйца. Мнозина знаят, че са отличен звукоизолатор. Но има и други варианти. Те са перфектна опора за лаптоп, ако не искате той да прегрява. Могат да служат и за подреждане на дребни предмети.

* Стъклени буркани и бутилки. Те не отделят токсични вещества като пластвасовите. Затова в тях спокойно може да се съхраняват различни продукти и напитки.

* Рулата от тоалетна хартия. Приложенията са много. С тяхна помощ може да се отделят кабели, така че да не се оплитат. Или да се съхраняват найлонови пликчета, вместо да бъдат разхвърляни безразборно в някой шкаф и разпилявани. Предимството на рулата е, че са картонени и лесно се огъват в желаната форма.

* Скобите от торбички за печене. Често се случва да не ги използваме. Но не ги изхвърляйте! С тях също може да отделите кабелите, за да не се оплитат.

* Цилиндричните картонени кутии с капачета. В тях обичайно се продава чипс или бонбони. Когато ги изпразните, ги запазете. Подходящи за за съхраняване на кафе или чай. Може и да сложите суха храна за кучето или котето, вместо при всяко хранене да бъркате в огромния чувал.

Снимки Pixabay.com
Снимки Pixabay.com
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X