Напишете дума/думи за търсене

5 трика за създаване на уют в дома

Снимки Pixabay.com

Дизайнерите владеят множество прийоми, за да направят интериора в едно жилище приятен и по вкуса на собствениците - разположение на мебелите, игра с цветовете, балансиране на осветлението. Ето 5 трика, с които във всеки дом може да се подсили усещането за уют.

* Разположете мебели край обекта, който е център на помещението. Това може да е камина, красива библиотека и дори обширен диван. Така се създава конкретно пространство за почивка, което привлича погледа и подсилва желанието да се използва често.

* Запълнете празния ъгъл в помещението с растения. В зависимост от наличното пространство помислете дали не е възможно да направите цяла композиция. Например - едно високо растение може да е главният елемент, а около него да подредите по-ниски. Имате възможност да експериментирате с цветовете на растенията и на саксиите.

* По-големи декоративни възглавници. Не се колебайте да ги използвайте, дори да ги натрупате една върху друга върху дивана. По-голям е ефектът, когато те му контрастират цветово и с принт. Усещането е, че сякаш призовават човек да седне удобно.

* Осветлението е отличен начин да фиксирате вечер вниманието към определена зона в дома. Малцина са тези, които не биха искали да се настанят удобно в кътчето, в което са мекото кресло с подходящ лампион над него или настолна лапна на малката масичка в близост. Страхотно допълнение е димерът, с чиято помощ осветеността може лесно да се регулира.

* Тъмна стена в жилището за мнозина звучи като невъзможен вариант. Но всъщност много дизайнери използват този трик, за да може така да подчертаят по-силно важни цветни детайли или просто центъра на помещението, за който вече стана дума.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X