Напишете дума/думи за търсене

Синтия Никсън – от “Сексът и градът” до губернатор на Ню Йорк

65 хиляди подписа в своя подкрепа за губернаторския пост на щата Ню Йорк е събрала Синтия Никсън, която стана световноизвестна като Миранда от „Сексът и градът“. Първоначално кандидатурата й бе приета скептично и опонентите й се съмняваха, че ще успее да се сдобие с нужните 15 хиляди подписа, за да участва в надпреварата. Тя обаче ги изненада.

Все пак на Синтия й предстои още дълъг път до официалната титла губернатор. На първичните избори тя ще трябва да преодолее настоящия управляващ щата Ню Йорк - Андрю Куомо. А той е със стабилни позиции и дори амбиции да се кандидатира за

президент през 2020 г.

Никсън открито защитава правата на цветнокожите, на бедните семейства,

както и на хомосексуалистите. Последното не е изненада, тъй като самата Синтия открито има дългогодишна връзка с жена - Кристин Маринони. Двете се запознават на митинг в Ню Йорк. Кристин е активен застъпник на движението за качествено обществено образование и така запалва Синтия по темата, че тя се превръща ключова в нейната предизборна кампания. Никсън мечтае Ню Йорк да е място, където всички да получават качествено образование, независимо дали идват от

бедни или от

богати семейства

Интересното е, че преди да срещне Кристин, Синтия е категорично хетеросексуална – винаги е харесвала мъже и дори не се е замисляла дали е възможно да я привличат и жени.

Петнайсет години тя живее с фотографа Дани Моузес, но така и не се решава да сключи брак. Оправдава се, че това е социална измислица за подчиняването на жените. Все пак се решава да стане майка и на 30 години ражда дъщеря си Саманта, а шест години по-късно - сина си Чарлз Езекил.

Срещата й с Кристин обръща всичко и я кара да постави под въпрос целия си живот преди това. Самата Синтия по-късно в интервюта признава, че тя просто се е влюбила в личността Кристин и за нея не е имало значение от кой пол е. Преходът обаче съвсем не е лесен – тя напуска мъжа си, за да заживее с Маринони, и трябва да обясни това решение на всички – от децата до феновете си. Тя обаче е открита и твърдо отстоява позициите си, без да допуска негативни коментари.

Връзката им стига до момента, когато Кристин поисква брак и настоява, че няма да се примири с отказ. Може би дори за своя изненада Синтия се съгласява, но двете са изправени пред проблема, че тогава гей браковете не са позволени в Ню Йорк. Затова те превръщат личното си желание в социална кауза и се борят законът да бъде променен.

Когато това се случва, вдигат сватба. Освен това Кристин пожелава и дете, и двойката се решава на инсеминация с донорска сперма. Кристин забременява и се ражда синът им Макс Елингтън Никсън Маринони. Въпреки всички изминали години в очите на феновете си Синтия си остава Миранда от неповторимия сериал. Почитателите се надяваха, че ще бъде сниман и трети филм за големия екран от поредицата, но до осъществяване на проекта така и не се стигна. В края на миналата година Сара Джесика Паркър официално обяви, че въпреки че е имало страхотен сценарий и дори подписани договори, проектът е пропаднал.

Официална причина не е посочена, но според някои издания всичко е заради неразбирателство между четирите актриси и то най-вече заради факта, че Ким Катрал, която играе

Саманта, не е искала повече да работи

с другите три.

А дали и плановете на Никсън да се кандидатира за губернаторския пост не са били причина да се откаже от снимки?

Истината е, че навремето Синтия замалко е щяла да се размине с култовата си роля в „Сексът и градът“.

За коя роля копнеела Синтия Никсън, четете в печатното издание на "168 часа".

Четете още:

Миранда от "Сексът и градът" - кандидат-губернатор на Ню Йорк

Миранда от "Сексът и градът" става Емили Дикинсън

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X